thumb

Илия Лазаров: Липсата на подготвени кадри е най-сериозният проблем в политиката

Илия Лазаров, главен секретар на СДС в интервю за предаването „Вече 30 години-времето е наше“ на Радио „Фокус“

thumb

СДС: Поставяне на пречки за цитиране на новини може да ограничи свободата на словото

Поставянето на пречки за цитиране на новини може да доведе до ограничаване свободата на словото, невъзможност за навр...

thumb

Честит светъл празник!

Да си пожелаем с вяра, надежда и любов да вървим към мъдрост в делата и решенията ни!

Електронни медии

Константин Райков: Събираме силен отбор, който ще е полезен за Бургас

09.11.2013

Insert thumbВчера бе обявено, че Реформаторският блок (РБ) е сформирал своя структура в Бургас. Седемте партии, които съставляват блока обявиха, че започват и изграждането на местен Граждански съвет. Бургаските организации на ДБГ, ДСБ, СДС, „Синьо единство”, „Зелените”, НПСД и БЗНС ще търсят видни общественици, които да попълнят квотите в гражданската платформа на РБ.

Специално за читателите на „Бургаски репортер” общинският лидер на СДС Константин Райков разкри бъдещите планове на обединението.

Г-н Райков, търсите известни личности от Бургас и региона, които да попълнят Гражданския съвет на РБ в Бургас. На какви критерии трябва да отговарят те, за да бъдат одобрени от вас и вашите колеги?

С останалите участници от блока се обединихме около няколко изисквания. За нас не е важно просто да съберем 15-20 известни личности, ние искаме да съберем един силен отбор от общественици, които ще могат да предложат полезни политики за развитието на Бургас. Друг основен критерии е кандидатите да не са били част от структурите на бившата Държавна сигурност и БКП. Въпреки, че сме част от едно голямо надпартийно обединение, ние от СДС, държахме да бъдат включени тези критерии. За наша радост предложението ни бе прието с пълно единодушие от всички останали колеги.

Кога ще бъде представянето на Гражданския съвет на РБ в Бургас?

В момента няма точно определена дата. Това е така, защото номинациите все още продължават. След това има един период, в който всички кандидати ще бъдат подложени на проверка за принадлежност към ДС. Пак повтарям за мен и колегите от СДС това доста важно.

А има ли теми, които ви разединяват с останалите партии в РБ?

Не! Има разбирателство между участниците в блока. Няма как да има различия и разделения, защото основната цел на нашето обединение е да върне България на европейския път на прогреса. Нас ни обединява желание за възраждане на българската икономика, на българския малък и среден бизнес, желанието за демафиотизация на политиката и държавата. Когато си се обединил с хора, които желаят това няма как да има сериозни различия.

Вие сте член на националното ръководство на СДС. Забелязвате ли разлики в националното представителство на блока и младото местно такова?

Не мисля, че има голяма разлика. Единственото, което ни различава е фокусирането на местната структура на Реформаторския блок върху регионалните проблеми. Проблеми, които засягат пряко бругазлии.

 


Tags: СДС-Бургас, Константин Райков

Още по темата

thumb 20.01.2014 - Бургас

Константин Райков: Искаме ш...

По-рано днес Реформаторският блок – Бургас излезе с позиция по пово...