Илия Лазаров: САЩ е империя в криза, която се управлява от застаряваща политическа класа

 

Джо Байдън се закле като 46-ия президент на САЩ. Ще има ли рестарт на държавата?

„Тръмп беше просто външен елемент за американската система. Той стави голяма следа, независимо дали го харесваме, или не. Той сложи пръст в раната на либерализма. Церемонията за Байдън беше много интересна, присъствието на Буш-младши показа, че републиканците ще продължат да работят. Това заяви международният анализатор Илия Лазаров в студиото на „Денят ON AIR“.

„Ще се завърнем към класическата политическа система в САЩ“, коментира още той и прогнозира, че Байдън ще засили конфронтациите с Русия за сметка на отношенията с Китай.

Управлението на Байдън ще започне с вътрешнополитически стъпки. САЩ е империя в криза, която се управлява от застаряваща политическа класа. Слава Богу, има свежи лица в кабинета на Байдън“, посочи международният анализатор и подчерта, че в момента в отношенията ни с Щатите най-малък е проблемът с „Балкански поток“, защото ще трябва да преговаряме за Северна Македония.„Байдън се готви да направи грешка и това е да вдигне данъците. Пред него стои чисто житейското предизвикателство да изкара цял мандат, каза още Лазаров.

И също като Лазаров отбеляза, че страната ни трябва да се готви за преговори със САЩ относно Северна Македония.