Позиция за отстраняването на д-р Янко Станев от зам.-председателското място в общинския съвет във Варна

Позиция на СДС

Във връзка с атаката за отстраняването на д-р Янко Станев от зам.-председателското място на сесия на варненския общински съвет, завяваме :
Тя е продиктувана от задкулисни интереси, привнесени и налагани изкуствено в България от псевдопатриотични и неолиберални течения, които не защитават интересите на гражданите на Варна.
Репликите на д-р Станев са изведени от контекста на цялостната теза, която е била насочена точно срещу политическата дискриминация и към момента няма правни последствия от решението на КЗД.
Санкцията за остраняването му от поста на заместник-председател на Общински съвет-Варна е незаконосъобразна и не кореспондира с изискванията на Правилника за дейността на общинския съвет.
Д-р Янко Станев е разпознаваем политик в града, заявявал винаги явно и открито позициите си и дейността му е на показ.
Задкулисни политически линчове не са приемливи за демокрацията. В момента сме в предизборна кампания, но не виждаме сблъсък на идеи и програми, а обсъждане на второстепенни теми, за да се вдига предизборна пушилка и да се трупат дивиденти.
Маловажни неща се хиперболизират, за сметка на истински важните.
СДС стои с лицето си, с програмата си и иска политически дебат. Нека спрем да си отвличаме вниманието от важните теми и да обсъждаме пътя на България през следващите 4 години, стратегическата и ориентация, как ще се справи с последиците от здравната и икономическа криза. Това е истинската политика. Другото е евтина пропаганда.