Председателят, главният секретар и евродепутатът на СДС участваха в областната конференция във Варна

Областната конференция на СДС-Варна, избра днес за председател д-р Янко Станев, който досега беше лидер на варненската организация. Форумът гласува номинациите на трима заместници – председателя на СДС-Варна, Желез Железов, председателя на провадийската организация Коста Владимиров и председателя на девненската организация Петър Петров. Секретар на СДС в областта е Юрий Колев.

Ролята на СДС е в реформаторското ядро на бъдещо дясноцентристко мнозинство във формат ЕНП в следващия състав на народното събрание. Искам в парламентарната група истински, верни седесари, целта ни е да изнасяме стабилност, заяви пред участниците в областната конференция председателят на СДС Румен Христов. Той участва във форума заедно с главния секретар на синята партия Илия Лазаров и евродепутата от СДС Александър Йорданов.

Главният секретар на СДС Илия Лазаров анализира ръста на верните гласоподаватели на СДС и представи платформа за тяхното увеличаване.

СДС винаги е стоял на кръстопътя на надеждата и запази две много важни неща – равновесието и посоката, заяви пред участниците във форума областният председател д-р Янко Станев. Той припомни, че от години варненската организация пропагандира като успешен форматът ЕНП и настоя занапред синята партия да налага коалиционната си култура на все по-широка политическа територия – партньорство не по изгода, интереси и при нужда, а изградено върху политическите принципи във формата ЕНП.

 

Евродепутатът от СДС Александър Йорданов определи мястото на партията като част от ЕНП формата на дясното управленско мнозинство в следващия парламент. Йорданов анонсира идеята си Варна да е домакин на теоретична конференция през май, темите да са свързани с евроинтеграцията и електоралните нагласи в странат