Румен Христов: Рейгън е един от най-значимите президенти на САЩ

Роналд Рейгън е един от най-значимите президенти на Съединените американски щати и с неговата “Рейгъномика” успя да детронира тогавашния Съветски съюз – „империята на злото“.
Това даде шанс на страните от Източния блок да се демократизират и то на базата на икономика, а не на военни действия.
Така, беше свалена и прословутата 40-годишна “Желязна завеса” в Източна Европа.
Това каза лидерът на СДС Румен Христов, по време на днешното събитие, пред паметника на 40-тия президент на Съединените американски щати, Роналд Рейгън. Монументът беше поставен на алеята в Южния парк, точно преди четири години, по инициатива на СДС.
С този бюст-паметник, ние, от Съюза на демократичните сили, искахме да изразим благодарността на свободните и демократични хора в България за приноса на американския президент-републиканец Роналд Рейгън за разпадането на бившия СССР и тоталитаризма в България, подчерта Румен Христов, при поднасянето на венец и цветя пред монумента.
В събитието участваха още зам.-председателят Теодор Петков, евродепутатът от СДС Александър Йорданов, председателят на Националния щаб за избори Георги Ненков, членът на Националния щаб за избори Миглена Горанова, седесари от столицата и съмишленици-демократи.