Румен Христов: Спонтанните протести на гражданите бяха окупирани от партийни централи и вождове

„Като демократична формация СДС смята, че гражданите имат правото да изразяват своя протест. За съжаление спонтанните протести на гражданите бяха окупирани от партийни централи, вождове и т.н. Този протест от граждански стана партиен“, това заяви в интервю за Радио Пловдив Румен Христов, лидер на СДС, който се включи в Националната конференция на ГЕРБ миналата седмица.Той обясни, че СДС не може да участва в протести, които ще върнат БСП, ДС и клонингите им във властта.

„Ние няма да участваме в такива протести“, коментира още синият лидер.

Христов заяви, че не вижда какво налага провеждането на предсрочни избори, тъй като редовните ще са само след шест месеца.

„Всичко е свързано със заявката за служебно правителство. И нямаше да има нищо общо в служебно правителство, ако този, който го назначава, не беше дал заявка за реванш. Затова смятам, че е добре да се изчакат редовните избори“, коментира още Румен Христов.

Синият лидер смята, че в момента в България няма политическа криза. Той каза още, че СДС подкрепя управлението на страната, но за отделни политики. Не скри обаче, че се водят разговори с ГЕРБ за предстоящите избори.

„Да, водим разговори за предстоящите избори с ПП ГЕРБ, но нямаме окончателно решение“, каза още Христов.

Цялото интервю с Румен Христов можете да чуете в звуковия файл.