СДС: Възмутени сме от опитите за реабилитация на червени терористи, убивали по заповед на Коминтерна

ПОЗИЦИЯ НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

 

Съюзът на демократичните сили се противопоставя на недопустимите опити за реабилитация и възхвала на червени терористи, на които станахме свидетели на 22 февруари в София.

Ние подкрепяме призивите за забрана на про-нацистката пропаганда, но сме възмутени от плакатите на комунистически убийци, които носеха участниците в шествието „Без нацисти по улиците ни!“.

Както нееднократно сме заявявали, СДС се противопоставя на всички човеконенавистни режими, независимо дали са комунистически или нацистки. Терорът няма цвят. Надопустимо е да го делим на ляв и десен. Не бива да се допускат прояви, сеещи омраза и разединение.

Забраната на Луковмарш не трябва да се превръща в триумф на крайно леви демонстранти, които развяват като знаме терористи, убивали без съд и присъда по заповед на Коминтерна.

Българите трябва да бъдат българофили, а не чуждопоклонници.

България е държава, избрала необратимо пътя на демокрацията, приела ценностите на обединена Европа и е важно да ги отстоява неотклонно.

Всякакви опити за реабилитация на осъдените от историята антихуманни идеологии, каквито са нацизмът и комунизмът, трябва да бъдат спирани в зародиш, осъждани морално и преследвани институционално.