thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

thumb

Д-р Антон Койчев: Деструктивна опозиция в СОС и липса на комуникация крият рискове от преповтаряне на стари грешки

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-добра комуникация и артикулация пред самите гражда...

thumb

СДС към БЛС: Не бъркайте в касичките на децата!

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено след първата година от майчинството, всеки разход е...

thumb

Румен Христов: Отново предлагаме намаляване на данък дивидент

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от сумата, на която са се осигурявали майките, преди ...

Мартин Димитров: Ще спрем "Белене" и ще се бием до край, защото е скъпа, неефективна и опасна

31.03.2011

Insert thumb

Председателят на СДС, членове на ръководството и депутати от синята партия, подкрепиха протеста на граждани, които излязоха на площад "Независимост" в столицата срещу намерението на правителството за изграждането на АЕЦ "Белене".

С плакати с надпис "За нас - радиацията, за тях печалбата", "Не на атомната бомба в Белене" и "Референдум за Белене" събралите се няколко стотин граждани настояваха България да промени ядрената си политика и да се откаже от този рисков, за страната ни проект.

В протеста и да изразят недоволството си дойдоха и множество привърженици и членове на СДС, ДСБ и на партия "Зелените", тъй като трите партии официално подкрепиха протеста. От СДС  раздаваха  шапки и стикери с надпис "Не на АЕЦ "Белене". Ние избираме България", както и листовки, обясняващи, че площадката на втората атомна централа попада в район с опасност от земетресения до осма степен по скалата на Рихтер.

Лидерът на СДС Мартин Димитров, който бе дошъл да подкрепи участниците в протеста,  се обърна към тях с думите: "Ще спрем "Белене" и ще се бием до край, защото е скъпа, неефективна и опасна. Имате силен съюзник. Ние ще бъдем заедно в тази битка докато я спечелим". "Това е опасна централа. Има изследвания на БАН, които показват, че е опасна. Аз смятам да си гледам децата в България и от СДС смятаме да си гледаме децата в България и за това сме против", отбеляза той.

Според него някой лъже хората от Белене, че новата централа ще осигури работа за тях. "Лъжат ги хората, няма да има работа за тях. Ще има работа за руски специалисти и за много малко българи", категоричен бе той. Димитров не вярва на премиера за становището му относно проекта за втората АЕЦ, заради противоречивите изказвания на Борисов по тази тема.


Tags: АЕЦ БЕЛЕНЕ