thumb

18 ноември - първият демократичен митинг след 45 години комунизъм!

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в един от символите на промените

thumb

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

Емануил Йорданов:Ще връщаме в парламента всички лобистки закони

17.10.2011

Insert full sizeКатегоричната си подкрепа за кандидата за кмет на Габрово от Синята коалиция Виктор Спасов, листата с кандидат общински съветници и нейния водач Добромир Валачев изрази днес в Габрово лидерът на СДС Мартин Димитров. Той, заедно с кандидата за вицепрезидент, издигнат от Съюз на десните сили Емануил Йорданов е на политически рейд в региона. «Габрово е едно от местата, където обединението стана лесно и съм убеден, че ще даде много добри резултати», прогнозира Димитров. По неговите думи габровци не си дават сметка, че откакто ГЕРБ управляват Общината решенията не се вземат в града, а от Бойко Борисов в София. «Другите хора са му аватари - бледи сенки, кукли на конци. Ако ГЕРБ спечели няма да имате кмет, а кметски наместник на Бойко Борисов. Това е унизително положение за всеки един град. Голямата разлика между нас и ГЕРБ е, че вярваме в децентрализацията. Ние даваме на Виктор Спасов и на Добромир Валачев правомощия да вземат решения», подчерта Димитров. Според него една от големите лъжи на управлявщите е, че кметът трябва да е от ГЕРБ, за да работи добре с правителството. В подкрепа на тезата си Димитров посочи няколко града в страната като Видин, Сливен и Ямбол - затънали в дългове.

Кандидатът за вицепрезидент, Емануил Йорданов обърна внимание на натиска, който се оказва върху хората в страната, само и само да не подкрепят кандидатите на опозицията. Той коментира и президентската кампания « Месеци преди изборите се обявяват победителите, дори преди да са им ясни имената. Избират им се основни опоненти, които са изключително удобни за тях, за да могат да дебатират на базата на общата неосведоменост за президентските правомощия. Говорят се неща, които нямат нищо общо с истината», каза Йорданов и добави, че кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Плевнелиев - Попова нито веднъж не са посмели да застанат срещу тях, в нито една предизборна дискусия.

«Има две важни правомощия на президента, за които никой от останалите кандидати не говори в тази кампания. Първото е контрола върху законодателството - президентът има право да връща закони на народното събрание за ново обсъждане, както и да внася предложения в конституционния съд за обявяване на противоконституционни на определени норми в приетите вече закони. Тези правомощия позволяват на президента при една ефективна политика да доближи България до това, което ние наричаме правова държава. В момента ние не сме правова държава, защото управляващите не са чели нито законодателството, нито конституцията и действат така, както им дойде наум. За тях всяко едно нарушение на закона е съвсем нормално и допустимо», каза Йорданов.  Той обеща, че ако бъдат избрани с Румен Христов- кандидат за президент, ще връщат на парламента всички закони, които са лобистки, създават предпоставки за корупция, нарушават правата на гражданите или бизнесклимата. Емануил Йорданов прогнозира, че след парламентарните избори, които са след около 1,5 г, в новия парламент ще има 5-6 и повече парламентарни групи и тогава вероятно ще се премине към така нар. парламентарна въртележка - президентът трябва да връчи мандат на трета партия. "При третото връчване той сам избира на кого да връчи манадат. Представете си, ако президент е Росен Плевнелиев. На кого връчва манадат -на този, на когото му каже Бойко Борисов. И правим тройна и четворна коалиция, дирижирана от Борисов. Всичко това носи огромни рискове", коментира Йорданов

В заключение Мартин Димитров определи ГЕРБ като социална и медийна пирамида. «Те нямат нужда от програма. Нямат нужда от послания. Социална и медийна пирамида - няма значение, че няма съдържание. Единственият начин това да бъде разплетено е смелост. Страхът трябва да бъде оставен и хората да гласуват», завърши Димитров.

 Източник Дарик 

Tags: Мартин Димитров, Емануил Йорданов, Габрово

Още по темата

thumb 24.07.2012

Емануил Йорданов: Борисов п...

Мисля, че от Израел дойде една точна и много неприятна формулировка...

thumb 27.06.2012

Мартин Димитров: От години ...

За това съм съгласен да се бърза, даже то е много закъсняло. Това ...

thumb 21.06.2012

Мартин Димитров: Бъдещето н...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Здравей, България" на Нов...

thumb 21.06.2012

Мартин Димитров: Бъдещето н...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Здравей, България" на Нов...

thumb 07.06.2012

Мартин Димитров: Заем трябв...

Лихвата трябва да бъде по-ниска, защото такава в момента е и пазарн...

thumb 31.05.2012

Дебатът за бъдещето на СДС ...

Разговор с Мартин Димитров и Борис Марков по БНР, Програма "Хоризо...

thumb 19.05.2012

Мартин Димитров: Изборът на...

Ако предложат коалиция с НДСВ и ВМРО-НИЕ, аз ще бъда най-силният и ...

thumb 17.05.2012

Мартин Димитров: Ще работя ...

Кукловодите да не си губят времето, парламентарната група "Синята к...

thumb 17.05.2012

Мартин Димитров: Искаха да ...

Няма да има прошка за нито един опит за продажба на СДС заявява Мар...

thumb 15.05.2012

Националният съвет на СДС о...

Националният съвет на СДС реши да не участва в Синята коалиция с ДС...