Мартин Димитров: Николай Драгомиров е сериозната дясна алтернатива в Перник

21.10.2011

Кандидатът за кмет на Перник Николай Драгомиров е единствената сериозна алтернатива на десния избирател, далеч от олигархичния модел на управление. Това каза днес в Перник председателят на СДС Мартин Димитров.

Димитров заяви, че е пълна заблуда схващането, че ако кметът е от ГЕРБ, то общината ще е добре. Като антипример на тази теза, синият лидер даде Община Видин, където дори няма осветление. "Четири години ГЕРБ управлява Видин и общината е пред фалит", каза Димитров. Според него, ако ГЕРБ спечели изборите за кмет, това значи Община Перник да се управлява еднолично - от Бойко Борисов. "Ако искате Перник да се управлява от Перник - изберете демократичния кмет", призова Мартин Димитров. 

На срещата в Перник Мартин Димитров бе придружаван от кандидата за вицепрезидент Емануил Йорданов. Йорданов изтъкна, че има няколко града, в които Бойко Борисов играе за червените кметове, като един от тези градове е и Перник.

"Тук Бойко Борисов издига като кандидат народен представител, която аз лично не познавам, въпреки, че се интересувам от политическия живот. Не зная да се е изказвала някога в парламента. Подобен е и случая със Смолян - там червен кмет е Дора Янкова, харесвана от Бойко Борисов, но е издигнат някакъв народен представител от групата на ГЕРБ. Най-драстичният пример е Варна, където Бойко Борисов взе 12 години кмет на БСП и го направи кандидат за кмет на ГЕРБ. Това е една политическа непоследователност. ГЕРБ не е и никога няма да бъде дясна партия. В този смисъл единствено Румен Христов и аз сме кандидат-президентската двойка, която е ситуирана в дясното политическо пространство. Разчитаме на подкрепата на десните избиратели", каза Емануил Йорданов. 

Кандидат-вицепрезидентът каза още, че опонентите Ивайло Калфин и Росен Плевнелиев са неграмотни, тъй като обещават неща, които не са в правомощията на президента.

Председателят на СДС Мартин Димитров също коментира в Перник изборите за президентска двойка. Той спомена, че и тримата кандидат-президенти, смятани за фаворити - Плевнелиев, Калфин и Кунева - са "за" построяването на АЕЦ Белене."Кунева целенасочено скри от обществото, че е гласувала "за" този проект", каза Димитров. 

"По принцип ние сме за атомна енергетика, но искаме да излизат сметките. Ние предлагаме удължаване на живота на АЕЦ Козлодуй, ако е нужна нова мощност и построяване на нов блок. 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй ще ни струва три пъти по-евтино от изграждането на цяла атомна електроцентрала в Белене. Но някои нямат сметка от това, защото при АЕЦ Белене комисионната е по-висока. Това е истината", коментира Мартин Димитров. Той подчерта също, че е за зелена енергия и алтернативни източници, но едва след пет години, когато цената на тази енергия ще е в пъти по-евтина от сега.

ZaPernik.com


Tags: Емануил Йорданов, Мартин Димитров, Николай Драгомиров

Още по темата

thumb 24.07.2012

Емануил Йорданов: Борисов п...

Мисля, че от Израел дойде една точна и много неприятна формулировка...

thumb 27.06.2012

Мартин Димитров: От години ...

За това съм съгласен да се бърза, даже то е много закъсняло. Това ...

thumb 21.06.2012

Мартин Димитров: Бъдещето н...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Здравей, България" на Нов...

thumb 21.06.2012

Мартин Димитров: Бъдещето н...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Здравей, България" на Нов...

thumb 07.06.2012

Мартин Димитров: Заем трябв...

Лихвата трябва да бъде по-ниска, защото такава в момента е и пазарн...

thumb 31.05.2012

Дебатът за бъдещето на СДС ...

Разговор с Мартин Димитров и Борис Марков по БНР, Програма "Хоризо...

thumb 19.05.2012

Мартин Димитров: Изборът на...

Ако предложат коалиция с НДСВ и ВМРО-НИЕ, аз ще бъда най-силният и ...

thumb 17.05.2012

Мартин Димитров: Ще работя ...

Кукловодите да не си губят времето, парламентарната група "Синята к...

thumb 17.05.2012

Мартин Димитров: Искаха да ...

Няма да има прошка за нито един опит за продажба на СДС заявява Мар...

thumb 15.05.2012

Националният съвет на СДС о...

Националният съвет на СДС реши да не участва в Синята коалиция с ДС...