thumb

Честито на Мария Габриел!

Избрана с най-много гласове за зам.-председател на ЕНП

thumb

18 ноември - първият демократичен митинг след 45 години комунизъм!

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в един от символите на промените

thumb

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

Найден Зеленогорски: Ще правим коалиция единствено с гражданите на Плевен

27.10.2011

Insert full size

DarikNews

Такъв хаос по организиране на избори не е имало 22 години, обобщи на пресконференция днес кандидатът за кмет на Плевен от БНД - Найден Зеленогорски. Според него, вината затова е на Изборния кодекс и централната избирателна власт, която не е успяла да организира тези избори. БНД ще обмисли възможността за обжалването на изборите за общински съветници в Плевен, тъй като според тях коалиция "За Зеленогорски" им е откараднала толкова, колкото са необходими, за да имат още един съветник, сподели Зеленогорски.

"С това щяхме да имаме 10 съветника, което за нас естествено е важно. Но сега насочваме повече услилията си към следващия тур", допълни той. По думите на Найден Зеленогорски ЦИК трябва да обмисли непродуктивната си идеят да се предават документите в края на избирателния ден само пред една комисия.

Той припомни, че преди това ставаше при четири комисии, които приемат книжа, при това при по-прости избори. "Чудя се защо ОИК не предложи на ЦИК да вземе решение за сформирането на 5-6 групи, които да приемат документите и да се избегнат опашките", каза Зеленогорски. Той подчерта, че това е проблем и за хората в комисиите, много от които вероятно ще се откажат и ще трябва да бъдят сменяни на втория тур.

"Така или иначе ние отиваме на втория тур. Доволни сме, че в Кнежа и в Долни Дъбник нашите кандидати спечелиха на първи тур. Доволни сме от резултата си в Плевен, разликата ни е около 700 гласа. Имаме около 10 000 гласа неосъществен и неразработен потенциал, много хора решиха, че е възможно да се спечели леко още на първи тур и без тях. Очевидно е, че това е невъзможно", обобщи кандидатът за кмет от БНД.

Той призова всички хора да излязат да гласуват  и да изчакат колкото е необходимо пред урните.

Зеленогорски подчерта, че продължава да води позитивна кампания. Той обвини ГЕРБ, че разпространяват лъжливи листовки от името на македонска партия, в които го обвиняват в циганизация на града. Найден Зеленогорски изрази опасения, че това може да доведе до международен скандал. Той подчерта, че еднакво цени всеки глас и не дели хората по каквато и да е принадлежност.

Кандидатът на БНД заяви, че е уверен в победата и разчита на безрезервната подкрепа на хората.

Зеленогорски отново беше категоричен, че няма да влиза в никакви преговори и ще прави коалиция единствено с гражданите на Плевен. Относно ОбС и мнозинството в него той поясни, че когато се предлагат добри решения за града, не вижда причина съгласието по тях да не се постига с участието на максимален брой партии. "За нас проблемът мнозинство в ОбС в момента не съществува", категоричен беше той.

Лоши впечатления от организацията и протичането на изборния ден сподели и съветникът от листата на БНД Георг Спартански, който също обобщи всичко с думата "хаос". Според него работата на комисиите по изборите е показала острата нужда от това в България да бъде въведена Изборна администрация, а не партиийна такава, която да бъде избирана според нуждите на силните на деня.

Спартански сподели редица нарушения, на които е бил свидетел в изборния ден и изказа съмнения относно достоверността на резултатите от преброяването в някои секции.

През медиите той попита началника на кабинета на Цецка Цачева - Евгения Илиева, защо в работно време тя като държавен служител се занимавала със сгъване на листовки в партийната централа в Плевен. "Това ли е новият политически морал и това ли е ангажимента на държавния служител?"


Tags: Найден Зеленогорски

Още по темата

thumb 08.05.2012

Найден Зеленогорски: Стреми...

Проект за коалиционното споразумение в рамките на Синята коалиция с...

thumb 25.01.2012

Върховния административен с...

В жалбата си г-н Зеленогорски и БНД настояват Върховният администра...

thumb 04.01.2012

Найден Зеленогорски и БНД о...

Съюзът на демократичните сили ще запознае с развитието на казуса с ...

thumb 20.12.2011 - Плевен

Мартин Димитров : Демокраци...

Делото за касиране на кметските избори в Плевен приключи. До дни се...

thumb 08.11.2011

Мартин Димитров: Цветанов д...

Това бяха най-манипулираните и фалшифицирани избори за последните 2...

thumb 05.11.2011 - Плевен

Кандидатът за кмет Найден З...

Кандидатът за кмет Найден Зеленогорски и партия „Българска нова дем...

thumb 06.11.2011

Найден Зеленогорски: Застъп...

Търся публичност, за да се разбере, че в тази държава не може да се...

thumb 03.11.2011

Найден Зеленогорски: Според...

Интервю на Найден Зеленогорски за предаването на Нова телевизия, "З...

thumb 30.10.2011 - Плевен

Найден Зеленогорски: Гласув...

Кандидатът за четвърти мандат кмет на Община Плевен Найден Зеленого...

thumb 26.10.2011 - Плевен

Меглена Кунева и Любен Дило...

„Днес има две Българии. Тази на всички нас, които чакаме ползите от...