Мартин Димитров : Единствената алтернатива на статуквото в Русе на местните избори ще бъде кандидатът на обединената десница

05.04.2011

 

В Русе имаме очаквания за постигане на много добри резултати на предстоящите избори,  заяви председателят на СДС  Мартин Димитров  на пресконференция след изнесено заседание на НИС на синята партия в града.

 Прави впечатление, че  град Русе се управлява от БСП и ГЕРБ , тук те са заедно , както и части от АТАКА,  това е тройната коалиция на град Русе.Единствената алтернатива на това статукво на местните избори ще бъде кандидатът на обединената десница. Имаме предизборно споразумение в Русе между СДС , ДСБ и ВМРО . При подходяща кандидатура имаме сериозен шанс да спечелим, допълни лидерът на сините.

Как може ГЕРБ и БСП да се определят като най-големите конкуренти в българската политика , а в Русе да гласуват заедно и да се подкрепят. Стига с тази непочтена игра, крайно време е да има правила в българската политика, каза още председателят на СДС.

 Този модел  на статукво и управление между БСП и ГЕРБ ще се направи опит да бъде пренесен и на национално ниво. Борисов и Станишев трябва да отговорят на два ключови въпроса, докога ще управляват градове като Русе заедно и планират ли да управляват заедно след следващите парламентарни избори, завърши Димитров.

Зам.-председателят  на СДС Румен Христов, заяви че на заседанието на НИС на СДС е била обсъдена темата за  таксите на Дунав мост, тема която засега не получава развитие и решение от управляващите според  Христов.

Той обяви позицията  на ръководството на  СДС,  че тези такси възпрепятстват икономическата активност  и от двете страни.

 Нашето предложение е тези такси да бъдат намалени двойно  по отношение на товарни автомобили , автобуси и микробуси и премахнати изцяло за леките автомобили.  Трябва малко повече воля от страна на управляващите това да се случи при преговори с румънската страна, допълни зам.-председателят на СДС .

Членът на НИС на СДС Борис Марков , коментира от своя страна обвиненията  към СДС,  от тази сутрин  на министъра на земеделието, че на  засегнати икономически интереси  се дължат  повдигнатите от СДС теми за проблеми в управляваното от него министерство като лъжа и го прикани да покаже документи, които да свидетелстват за икономически връзки  между партията  и наранени интереси в управляваното от него ведомство.

Не покаже ли такива документи той ще бъде за нас доказано лъжец , освен провален политик. Ако такъв човек бъде оставен на този пост той ще покаже абсолютната си некомпетентност, завърши Марков.

 

 

 


Още по темата

thumb 12.11.2019

Румен Христов: Отново предл...

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от ...

thumb 12.11.2019

Антон Койчев: Не може да си...

Изказване на зам.-председателя на групата на ГЕРБ и СДС на тържеств...

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа

thumb 10.11.2019

Румен Христов: Разочарован ...

Участието на председателя на СДС в БТВ

thumb 10.11.2019

Румен Христов пред ТОПНОВИН...

На 10 ноември се случи един преврат. Част от комунистическата върху...

thumb 08.11.2019

Участие на Румен Христов в БТВ

9 ноември, събота, 9 часа

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 07.11.2019

Участие на кмета на Видин Ц...

Петък, 8 ноември, 7.50 часа

thumb 07.11.2019

Румен Христов: След местнит...

Резултатите ни са по-добри от тези, които получихме в Реформаторски...