Галин Терзийски: СДС възстановява структури в Шуменска област

28.04.2010

Интервю на общинският председател на СДС - Шумен за в-к "Шуменска заря"

  Г-н Терзийски, почти всички политически партии започнаха да стягат редиците за предстоящите догодина президентски и местни избори. Какво става в СДС?
- Първо нека уточним, че е доста рано да се дават категорични отговори по този въпрос, но моята позиция е, че колкото по-рано започнем да работим за изборите и да изчистваме нещата, толкова по-добре. За съжаление, досега в политическия ни живот, включително и в СДС, всичко се вършеше в последния момент преди вота, образно казано в дванадесет без десет. Аз силно се надявам новото ръководство на СДС начело с лидера Мартин Димитров да направи така, че предизборната подготовка в „синята" партия да започне много по-рано, за да се извърши полезна дейност, да имаме време да направим задължителните срещи с хората от различни възрасти и с различни професии. Винаги съм го казвал и пак ще го спомена - лицата, форматите на коалициите и визията за изборите трябва да се предложат на обществото много по-рано, за да имат възможност нашите съграждани да се запознаят с кандидатите, ако трябва да им опонират, но да има резултат. Спомняте си какво се случи на парламентарните избори със „Синята коалиция" в Шумен. Два часа преди крайния срок за регистрация в РИК дойде листата от София. Не може така. Смятам, че имаме достатъчно време за срещи, дебати и разговори с нашите избиратели, затова би трябвало да започнем работата по-рано.
- А предвиждате ли разговори с евентуални партньори от десните партии във формата „Синя коалиция „?
- Безспорно се надяваме „Синята коалиция" да бъде едно трайно политическо формирование, един дългосрочен проект, който да даде възможност за някакво по-широко обединение на десните политически сили в страната. От друга страна общинските организации на СДС ще имат правото да решават по какъв начин да участват на предстоящите избори. Тоест, в СДС има демокрация, каквато не съществува в друга партия. Така беше и преди предните парламентарни избори, имахме забрана за коалиция единствено с БСП и ДПС. Форматът на местна почва ще се търси сред десните партии. Преговорите ще започнат скоро, защото не бива да се губи време. Трудно ще се постигне консенсус обаче с малките политически сили, които по принцип гравитират около управляващите, за да намерят някаква реализация. Правилният път за мен е единствено обединението на десните партии, които да съберат повече гласове и да не се разпилява вотът на десните избиратели. Така е по-честно и към нашите гласоподаватели.

Интервю на Велмира СТЕФАНОВА


Още по темата

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа

thumb 10.11.2019

Румен Христов: Разочарован ...

Участието на председателя на СДС в БТВ

thumb 10.11.2019

Румен Христов пред ТОПНОВИН...

На 10 ноември се случи един преврат. Част от комунистическата върху...

thumb 08.11.2019

Участие на Румен Христов в БТВ

9 ноември, събота, 9 часа

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 07.11.2019

Участие на кмета на Видин Ц...

Петък, 8 ноември, 7.50 часа

thumb 07.11.2019

Румен Христов: След местнит...

Резултатите ни са по-добри от тези, които получихме в Реформаторски...

thumb 06.11.2019

Участия на Румен Христов в ...

Четвъртък, 7 ноември

thumb 06.11.2019

Румен Христов: Целта ни беш...

Пазарлъци предварително не е имало