thumb

Честито на Мария Габриел!

Избрана с най-много гласове за зам.-председател на ЕНП

thumb

18 ноември - първият демократичен митинг след 45 години комунизъм!

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в един от символите на промените

thumb

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

Мартин Димитров: ГЕРБ и БСП се правят на опоненти, а всъщност работят заедно

10.10.2011

В Ямбол съм специално, за да подкрепя нашия кандидат за кмет Христо Попов и листата за общински съветници. Човек, като погледне града от близо му става ясно, че има нужда от промяна и развитието е спряло. Ако в скоро време Ямбол няма активен кмет, който да привлича свежи инвестиции безработицата ще се увеличава, а младите хора ще си отиват от града. Това заяви лидерът на синята партия Мартин Димитров пред журналисти в Ямбол, където беше на посещение заедно с кандидата за вицепрезидент Емануил Йорданов. Той подчерта, че СДС и десницата са издигнали едни от най-успешните кметове в страната и даде пример с Плевен, Монтана, Свищов и ги сравнете с Ямбол, като допълни, че градовете управлявани от СДС изглеждат по съвсем различен начин. Това, което забелязвам през последните години, откакто ГЕРБ е на власт, е че се залага на хора без професионален опит и качества. Нашият кандидат за кмет е сериозен юрист и съм убеден, че ще направи всичко възможно за привличане на нови инвестиции в Ямбол, което е необходимо за града, каза още Димитров.

Кандидатът за вицепрезидент на СДС Емануил Йорданов също подчерта, че е приятно изненадан от факта, че в Ямбол СДС демонстрира едно добро самочувствие и има възможността да кандидатира за кмет човек с юридическо образование и адвокат по професия. Адвокатите умеят да работят с хора, адвокатите познават законите и знаят, че те трябва да бъдат спазвани. За съжаление имаме едно управление, което показа не само, че не се интересува от законите, а и не е в състояние да прочете Конституцията на България. Аз вярвам, че тези избори ще бъдат първата крачка към нормализирането на политическия живот в България, допълни той. Йорданов обобщи, че навсякъде където ходи хората се оплакват от натиска, който им се усъществява от страна на управляващите - уволнения на хора, които са решили да се кандидатират от опозицията, образуване на наказателни дела без наличието на доказателства. Наблюдава се тенденция хора да напускат ГЕРБ и да търсят другите партии, бе категоричен той.

В отговор на журналистически въпрос председателят на СДС Мартин Димитров обясни, че е абсурдно за кметове да се издигат хора, които имат заведени дела срещу себе си или осъдителни присъди, какъвто е случая с кандидатите за кметове на ГЕРБ в Ямбол и Сливен. Той допълни, че е очевидно, че те не могат да се справят и е необходима алтернатива и най-сериозна е тя в лицето на СДС.

Мартин Димитров добави, че в обиколките му из страната става ясно, че ГЕРБ и БСП се правят на опоненти, а всъщност работят заедно и това проличава в много общини. Освен това управляващите поставят в състава на важни комисии представители на Тройната коалиция.

 


Още по темата

thumb 21.11.2019

Честито на Мария Габриел!

Избрана с най-много гласове за зам.-председател на ЕНП

thumb 18.11.2019

18 ноември - първият демокр...

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в ...

thumb 17.11.2019

Участие на Румен Христов в БНР

18 ноември, 12.30 часа

thumb 15.11.2019

СДС не приема за справедли...

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой бълг...

thumb 14.11.2019

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр....

thumb 14.11.2019

Д-р Антон Койчев: Деструкти...

Някои от кризисните ситуации можеха да се предотвратят просто с по-...

thumb 14.11.2019

СДС към БЛС: Не бъркайте в ...

Вероятно за БЛС левчето е нищожна сума, но за родителите, особено с...

thumb 12.11.2019

Румен Христов: Отново предл...

СДС иска втората година от майчинството да бъде в размер на 90% от ...

thumb 12.11.2019

Антон Койчев: Не може да си...

Изказване на зам.-председателя на групата на ГЕРБ и СДС на тържеств...

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа