Депутат от СДС пита за пътен възел „Даскалово”

09.04.2012

Insert thumbКакво ще предприеме МРРБ за възстановяване на инфраструктурата около пътен „Даскалово? Този актуален въпрос към строителния министър Лиляна Павлова отправи народния представител от Синята коалиция Любомир Иванов в петък след проведена приемна в Перник миналия четвъртък. Проблемът беше поставен на срещата с депутата от Невена Илиева, която беше кандидат за кмет на кметство „Църква” от СДС. Баба Попадия Невена стана популярна след като настоя пред премиера Бойко Борисов да се сложат шумозаглушителни платна на съоръжението. Сега тя обясни, че след приключването на пътния възел,  коритото на река Рударщица остана непочистено, все още има незаустени канавки, а  канализацията наул. “Владайско въстание”още е запушена и не е възстановен  разбитият водопровод.  Жителите на квартала се опасяват, че гаранционния срок за отстраняване на разрушенията от фирмата  строител изтича.
Тя предаде на народния представител и притесненията на хората от района заради инвестиционно намерение на изграждане на ел. централа на биомаса в полите на Витоша.
Депутатът от СДС Любомир Иванов, избран в Монтана, беше за първи път в Перник, но се ангажира да идва по-често, както и да помогне за срещи с негови колеги в града и областта поне веднъж месечно. Той подчерта, че предпочита срещите с хората „на терен”. Освен приемна за граждани, народният представител проведе и среща с ръководството и актива на СДС в Перник. Местните сини настояха пред него за ясни позиции и политики от страна на народните представители от СДС, които да повдигнат доверието в тях.
„Когато сме им нужни на ГЕРБ, ни употребяват, а когато не се нуждаят от нашите гласове ни изхвърлят”, заяви Иванов и обясни, че народните представители от СДС не споделят рестриктивните за малкия и средния бизнес законодателни промени. Той даде като пример проблемите на малките обекти с  касовите апарати и забраните на пушенето в кафенета, където собствениците направиха инвестиции в прегради и инсталации. Иванов уточни, че когато предложенията на мнозинството от ГЕРБ са разумни, сините ще ги подкрепят. СДС отново ще опита а внесе лустрационен закон и новият проект вече се готвел от народния представител Лъчезар Тошев, съобщи още депутатът в Перник.
Любомир Иванов е категоричен, че на парламентарните избори догодина СДС и ДСБ трябва да запазят формата Синя коалиция по чисто прагматични причини. Според него би било добре да се привлекат и други десни партии на след подписано споразумение. След като излъчената работна група проведе разговори вътре в Синята коалиция и докладва на НИС, ще бъде по-добре, ако повече хора от СДС обсъдят това и го вземат  като решение, смята Любомир Иванов.

(източник: Градски вестник, автор: Руми Борисова, първоначална публикация: http://gradski.org/archives/18719)


Още по темата

thumb 10.11.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

11 ноември, 8 часа

thumb 10.11.2019

Руме Христов: Разочарован с...

Участието на председателя на СДС в БТВ

thumb 10.11.2019

Румен Христов пред ТОПНОВИН...

На 10 ноември се случи един преврат. Част от комунистическата върху...

thumb 08.11.2019

Участие на Румен Христов в БТВ

9 ноември, събота, 9 часа

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 07.11.2019

Участие на кмета на Видин Ц...

Петък, 8 ноември, 7.50 часа

thumb 07.11.2019

Румен Христов: След местнит...

Резултатите ни са по-добри от тези, които получихме в Реформаторски...

thumb 06.11.2019

Участия на Румен Христов в ...

Четвъртък, 7 ноември

thumb 06.11.2019

Румен Христов: Целта ни беш...

Пазарлъци предварително не е имало