Надежда Нейнски: Традиционната десница трябва да изгради единен политически субект

03.06.2012

Insert thumb

„Традиционната десница в момента е на кръстопът. И аз продължавам да смятам, че тя трябва да бъде обединена и единна”, каза в предаването „Почивна станция” по Нова телевизия евродепутатът от Синята коалиция Надежда Нейнски. 

 

„Ако има нещо, което безусловно стана ясно през всичките тези години, е, че хората, които бяха по площадите, очакват от нас единство. И като казвам „единство”, не казвам задължително „коалиция”, забележете! Единството означава да има една формация, която да бъде достатъчно авторитетна, силна и да даде политическа заявка за участие в голямата игра”, каза още евродепутатът.

 

„Смятам, че традиционната десница трябва да направи усилие да изгради единен политически субект. Така или иначе СДС и ДСБ през годините се превърнаха в символите на разделението, докато Синята коалиция – макар и плах, макар и неубедителен за някои субект - в крайна сметка беше първата птичка на промяната, на единството. Синята коалиция възвърна надеждите на хората, че ние отново можем да бъдем заедно”, подчерта Нейнски.

 

Според нея, няма нови и стари лица в традиционната десница. „Трябва да се променят условията, схемата, по която се прави политика и тогава тези, които нямат желание, може би ще напуснат, но онези, които ще останат в общия проект, ще бъдат наистина сериозна политическа сила”, смята Нейнски.

 

Тя разсъждава и върху въпроса кое е онова, което те кара да критикуваш своите, сините хора,  а да бъдеш толкова безкритичен към онези, които никога не са били десни като политическа биография. „Как може определени представители на традиционната десница да имат проблем с миналото на СДС или с нашето правителство, постоянно да го критикуват, постоянно да казват, че не приемали едно или друго нещо, а същите тези хора да нямат никакъв проблем с миналото на Мeглена Кунева или Бойко Борисов. Има нещо дълбоко сбъркано и проблемът е в нашата общност. Не е виновна нито г-жа Кунева, нито г-н Борисов за това, че определени хора от традиционната десница им правят услуги. Щом искат да им слугуват, никой не може да ги спре и в крайна сметка услугите им биват приемани. Но как може да имаш негативно отношение към собственото си правителство, а позитивно към другите?”, попита Нейнски.


Tags: Надежда Нейнски

Още по темата

thumb 11.06.2012

Надежда Нейнски: СДС и ДСБ ...

България се намира в много сериозна ситуация и се нуждае от гарант ...

thumb 19.05.2012

Надежда Нейнски: Ще търся н...

Хората не се интересуват от цялата тази вакханалия, която тече в по...

thumb 18.05.2012

Надежда Нейнски: ГЕРБ се на...

Участие на евродепутатът Надежда Нейнски в предаването на Нова Теле...

thumb 16.05.2012

Надежда Нейнски: За първи п...

Евродепутатът на Синята коалиция Надежда Нейнски пред Българската н...

thumb 14.05.2012

Надежда Нейнски и Борис Мар...

Коментар на евродепутатът Надежда Нейнски и Борис Марков, председа...

thumb 24.04.2012

Десницата в Европа показа п...

Резултатите от първия тур на френските избори на практика показват ...

thumb 10.04.2012

Надежда Нейнски: Най-силнот...

„Не е нормално някой да напуска една партия и да я сменя с друга. П...

thumb 04.04.2012

Нейнски: Има сериозни интер...

Има сериозни политически интереси Синята коалиция да не участва в с...

thumb 24.03.2012

Надежда Нейнски: И какво из...

Как беше избран точно г-н Вълканов, който изплати хонорара на Доган...

thumb 02.03.2012

Нейнски: Отговорът ни на съ...

Холандия е говорител на съмненията в ЕС спрямо България и Румъния, ...