thumb

18 ноември - първият демократичен митинг след 45 години комунизъм!

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в един от символите на промените

thumb

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

СДС ще остане верен на своите принципи и е готов да посрещне политическите предизвикателства на идващата нова 2013 година

04.12.2012

Insert thumb

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА СЪЮЗА НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

 

                        В навечерието на 23-та година от създаването си Съюзът на демократичните сили се обръща към демократичната общност на България с посланието  да защитим  заедно политическите и морални ценности и принципи, които залегнаха в основата на българския преход към демокрация. Тази годишнина е добър повод да отдадем заслужена благодарност на всички, които без да щадят време и сили работеха за демокрацията в България. Ние сме признателни на всички граждани и политици, които отстояваха демократичните ценности и евроатлантическия път на България. Тяхна е главната заслуга за постигнатата българска мечта – свободата, демокрацията и членството на България в ЕС и НАТО.

            Съюзът на демократичните сили високо цени и признава неотклонните усилия на всички антикомунисти в България, на страдалците от времето на комунистическия тоталитарен режим и вижда в тяхната дейност истинска опора и духовен стожер, от който няма да се отклони и на който няма да изневери. 

            Съюзът на демократичните сили се обръща към представителите на интелектуална България, към представителите на науката, образованието, културата, спорта  и ги призовава отново към активно участие в обществените процеси, защото за демокрацията се воюва всекидневно и техния опит, знания са необходими именно днес на България.

            Съюзът на демократичните сили вярва в младите хора и е убеден, че те са двигателят и силата на всяка положителна промяна.

            Съюзът на демократичните сили е благодарен на хората на частната инициатива за усилията, които въпреки трудностите полагат, за да докажат предимствата и възможностите на това, което в началото на прехода означихме като „смяна на системата“.

            Съюзът на демократичните сили високо цени труда на всички свои представители в законодателната, изпълнителната и общинската власт, които безкористно и последователно са защищавали през годините политиката, устава и принципите на СДС и са работили за България и интересите на всички български граждани.

            Със своите дела в историята на България ще останат нашите президенти, премиери и председатели на парламента.

            В навечерието на своята 23 годишнина Съюзът на демократичните сили отново, както и в далечната 1989 година, е на прага на нови политически изпитания. И както тогава преодолявахме изпитания, но посочихме главната стратегическа цел пред България – членството в НАТО и ЕС, така и днес сме изправени пред огромно предизвикателство – жизнения стандарт на българските граждани. Затова и декларираме, че Съюзът на демократичните сили ще подчини своята политика на постигането на следващата стратегическа цел пред България – българите да живеят достойно и сигурно като истински европейци. А това означава нова политика насочена към рязко подобряване на икономическата среда в страната и респективно повишаване на доходите на гражданите.

            Воден от тази своя нова мисия Съюзът на демократичните сили подава ръка на всички политически партии от дясно-центристкия спектър, на гражданските сдружения и неправителствени организации, на изявени личности споделящи демократичните ценности, за обединение на усилията за едно по-добро управление на страната след следващите парламентарни избори. Същевременно Съюзът на демократичните сили оценява продължаващата срещу нас  повече от две десетилетия кампания за злепоставяне като неотговаряща на интересите на страната и като политическа провокация обслужваща политиката на  основния ни опонент – Българската социалистическа партия.

            Съюзът на демократичните сили ще остане верен на своите принципи и е готов да посрещне политическите предизвикателства на идващата нова 2013 година.

           

  НИС на СДС


Tags: НИС

Още по темата

thumb 04.12.2013

Бюджет 2014: Крачка към нов...

Съюзът на демократичните сили смята, че този бюджет е поредният при...

thumb 03.12.2013

Намаляването или премахване...

Позиция относно строителството на 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй на Наци...

thumb 04.11.2013

СДС настоява за регистър на...

Председателят на СДС представи становището на партията относно пред...

thumb 29.10.2013

Недостигът в бюджета на НЗО...

Това заяви на пресконференция председателят на СДС Божидар Лукарски...

thumb 23.10.2013

СДС категорично се противоп...

Позиция на СДС относно опитите за монопол на търговията с тютюневи ...

thumb 08.10.2013

Божидар Лукарски: Наблюдава...

Пресконференция на ръководството на Съюза на демократичните сили

thumb 03.09.2013

Декларация на НИС на Съюза ...

100 дни управление на безпринципния кабинет „Орешарски” показа, че ...

thumb 24.07.2013

СДС настоява за незабавна о...

Припомнихме си историята, когато отново БСП управляваше, а МВР бе н...

thumb 25.03.2013

Върховният административен ...

ВАС отмени решението на Централната избирателна комисия, която опре...

thumb 18.03.2013

СДС сезира ЦИК за кражба

Очакваме ЦИК да вземе справедливо решение, с което да се сложи край...