Петя Ставрева: Казваме не на монополите и олигархията!

28.04.2013

Insert thumbСреща на кандидатите от листата на коалиция СДС в град Стамболийски

„Казано, че както гласуваш, така ще живееш. Правото на глас е свещено право на демокрацията. Хората са се борили, за да го извоюват. Затова тези избори са много важни за бъдещето на България и на 12 май българските граждани трябва да дадат своя глас в тези, действително могат да изведат страната от кризата.” Това каза пред симпатизанти на коалиция СДС  почетният председател на Обединени земеделци Анастасия Мозер при представянето на листата на коалиция СДС в град Стамболийски. Домакин на предизборната среща бе Никола Хаджийски, председател на местната организация на СДС.

Водач на листата е Петя Ставрева, която като евродепутат работеше в Европейския парламент в защита на интересите на земеделския сектор в България, каза г-жа Мозер.

„Преди няколко месеца пет десноцентристки партии се обединихме в коалиция СДС, защото искаме да живеем в една нормална държава, искаме да спрат подслушването, страха е манипулациите. Затова на 12 май ви призовавам да подкрепите отбора на земеделците и демократите. Гласувайте и не се страхувайте”, обърна се към хората от община Стамболийски председателят на Обединени земеделци и водач на листата в 17 МИР Петя Ставрева.

Време е да започнем нов етап в диалога между политическите организации и гражданите. Защото вие, гражданите, сте гласът на България и ние, от коалиция СДС, искаме този диалог да продължи. От него зависи дали утре страната ни, област Пловдив, община Стамболийски ще се управляват по-добре и в интерес на хората, каза тя и подчерта, че основно значение за партиите в коалицията има битката с монополите. Ние казваме не на монополите, не на политическата и икономическата олигархия. Време е да премахнем монопола на Здравната каса, да увеличим два пъти бюджета за образование и наука. Срамота е за образование да се дават три пъти по-малко пари отколкото за подслушване, заяви Ставрева.

Лидерът на съюза отново изтъкна необходимостта да бъде подпомогнато земеделското производство и посочи като стъпка в тази посока задължително в търговските вериги 50% от стоките да са български.

Огромна част от парите за земеделие отиват в ръцете на шепа олигарси, което ощетява дребните производители. Затова предлагаме да има ограничение на земята, която може да обработва едно стопанство, както и ограничение на собствеността на земята по региони, добави Ставрева.

Кандидатът за депутат Любен Натев отправи критики към „управлението на ГЕРБ, което по думите му е направило така, че хората да забравят дори золумите на Тройната коалиция”.

Коалиция СДС е политическата сила, която може да защитава национални каузи и национални приоритети заяви Натев и призова хората да гласуват с №10 за успеха на България!

Кандидатът Йордан Каймаканов, от Обединени земеделци, подчерта, че в историята на страната земеделците са тези, които са извеждали България винаги от всички национални кризи досега и пак ще го направят. Тук, в Стамболийски, се произвеждаха най-хубавите ябълки и конфитюр, а сега земята пустее, консервната фабрика е закрита, защото няма продукция, припомни той и призова хората да не вярват на фалшиви герои.

„23 години сме свидетели на популистки проекти, на хора които получаваха власт и злоупотребяваха с нея, разочароваха цялото общество”, заяви от своя страна Петя Ставрева. И резултатът е – вместо ръст на доходите, имаме срив, селата ни опустяха. България е райска градина и ние ще направим така, че младите хора да се реализират тук, а нашите майки и бащи да не ходят да работят в съседни държави.

Утре може да бъде различно, но утре започва от днес, от нашия избор, от това дали ще се доверим на грамотни и можещи хора, или отново ще се поддадем на фалша и лицемерието, обърна се към хората Петя Ставрева.  Убедена съм , че всички ние искаме да отворим нова страница в развитието на България. Вярвам, че заедно на 12 май ще направим разумния избор. Ако се поддадем на поредния популистки проект, ако някой търгува с нашия вот, това означава, че той не иска утре да бъде различно. А ние, от коалиция СДС, искаме заедно да изградим една модерна България, завърши Петя Ставрева.


Tags: СДС, Петя Ставрева, Анастасия Мозер, СДС

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...