Ускореното развитие на Северозападен регион – основен приоритет за коалиция СДС в Плевен

30.04.2013

Insert thumbНа 29-ти април кандидатите за народни представители от 15-ти Плевенски МИР д-р Мариана Лазарова, Рени Богданова, Николай Баров и Петър Добрев посетиха град Белене. Заедно с момичета и момчета от местните младежки организации на СДС и „Обединени земеделци” те поднесоха цветя пред паметника на видни деятели от Белене на земеделското движение в България. При импровизираните срещи с млади майки, д-р Лазарова успя да даде и няколко професионални консултации като педиатър.

По-късно през деня в конферентната зала на природен резерват „Персин” водачът на листата на коалиция СДС за 15-ти Плевенски МИР и останалите кандидати за народни представители се срещнаха с жители на крайдунавската община и разговаряха по най-набобелите проблеми пред общността – високата безработица, ниските доходи, лошата инфраструктура.

Д-р Лазарова и колегите й от обединените в коалицията десни и десноцентристки партии запознаха присъстващите с приоритетите на СДС в регионалната политика: Изграждане на второ изборно ниво на самоуправление, разположено между общинската и централната власт; Създаване на цялостна политика за интегрирано териториално развитие на България; Въвеждане на регионални програми с национално и европейско финансиране.

В новия парламент представителите на СДС от 15-ти Плевенски МИР ще призоват всички депутати от Северозападен регион, заедно да потърсят всички законови мерки, които ще доведат до подобряване на инфраструктурата в региона, привличане на инвеститори и създаване на нови работни места.


Tags: Мариана Лазарова, Рени Богданова, Николай Баров