Емил Кабаиванов: Когато времената са трудни, Съюзът на демократичните сили е формацията, която може да извади страната от кризата!

09.05.2013

Insert thumb

Обръщение на д-р Емил Кабаиванов, председател на Съюза на демократичните сили към избирателите

 

Днес всички партии сме конкуренти за вота на българските избиратели. Но избор правим всички ние – не партиите, а българските граждани, водени от желанието за промяна и за по-добро бъдеще на страната ни. Кампанията обаче не беше конкуренция на идеи и програми за излизане от кризата и за развитие на България. Кампанията премина в лъжи, обещания и компромати, чиято единствена цел е да разколебаят избирателите и да запазят политическото статукво. Да запазят монополите, ограбването, задкулисните договорки. За тези партии българските граждани отново са електорат, а не суверен, който с гласа си определя кой да управлява България.

С тези думи, искам да се обърна към вас и да ви кажа, че е време за истинска промяна, време е да се разделим с досегашната политика на преразпределение и задкулисни договорки. Време е да се вземем в ръце и да заработим с всички сили за доброто на хората, които живеят, работят и плащат своите данъци тук, в България. Затова ви призовавам да гласувате на 12 май, без да се страхувате и да вярвате на партийните глашатаи, които ви убеждават, че ако не гласувате за така наречените големи партии, гласът ви ще е даден напразно. Това е голямата измама, внушавана от партиите на досегашните провалени управления. Те целят точно това: българите да се чувстват разколебани и разединени, да повярват, че от тях нищо не зависи, да се откажат от силата на вота си.

Съюзът на демократичните сили е платформа на идеи, която обединява демократите и земеделците в страната ни. Екипността и обединението са в основата на нашата политика, която е насочена към диалог с хората. Конкретните мерки, заложени в програмата ни, са в следствие на множеството срещи, които заедно проведохме и обсъдихме.

Необходима е смелост, за да спрем тези, които се опитват да избират вместо българските граждани, да спрем търговците на гласове, да спрем службите, които за поредн път се опитават да опорочат вота, да спрем политиците на прехода и техните корупционни схеми. За да постигнем всички това трябва да вярваме в законността и институциите, а това доверие се гради само с прозрачност и почтеност.        

Именно заради това Съюзът на демократичните сили започна на чисто, за да се създадат нови правила и нов морал, а хората на България да имат достоен и честен живот. Достатъчно преживяхме през последните 24 години и настъпи преломният момент, в който всеки трябва да отговаря за действията си, за проваления преход, за разсипаната икономика, за лошото здравеопазване, за изгонените от страната млади хора.

Когато времената са трудни, Съюзът на демократичните сили е формацията, която може да извади страната от кризата! Съюзът на демократичните сили днес е коалицията, в която няма нито един агент на Държавна сигурност, а има млади, способни и морално чисти хора. В Съюза на демократичните сили няма нито един представител на провалени и корумпирани управления, няма парашутисти, а има хора, които са се доказали в професията си и имат знанията и опита, за да разбият политическия монопол.

Съюзът на демократичните сили е гарантът, че в следващия парламент България ще има дясно управление от хора, които създават и изграждат, от хора, за които най-важни са доверието на избирателите и волята на суверена!

 


Tags: Емил Кабаиванов

Още по темата

thumb 06.02.2017

Емил Кабаиванов: РБ ще бъде...

РБ ще бъде част от следващия български парламент. Това прогнозира з...

thumb 18.11.2016

Емил Кабаиванов: Политическ...

Д-р Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС и кмет на Карлово, в и...

thumb 30.11.2013

Божидар Лукарски: Управлява...

Пресконференция на ръководството на СДС в Стара Загора

thumb 25.06.2013

Емил Кабаиванов: СДС иска е...

Трябва да има принципи и около тях да се обединим, така д-р Емил Ка...

thumb 24.06.2013

СДС призовава да се участва...

Председателят на СДС Емил Кабаиванов, Гл.Секретар К. Арабаджиев и м...

thumb 18.06.2013

Емил Кабаиванов: Оставката ...

Съюзът на демократичните сили призовава да се участва активно в про...

thumb 29.05.2013

Емил Кабаиванов: Новият каб...

Д-р Емил Кабаиванов, председател в оставка на СДС, в интервю за Аге...

thumb 12.05.2013

Председателят на СДС д-р Ка...

Гласувах за свободна, демократична и преуспяваща България. Това каз...

thumb 11.05.2013

Президентът и ЦИК трябва да...

Председателите на СДС, Обединени земеделци, движение Гергьовден и в...

thumb 11.05.2013

Коалиция СДС закри предизбо...

СДС няма да бъде история, каузата СДС е жива и ще я бъде и след 12 ...