СДС отбеляза Деня на Европа с молитва в памет на жертвите на тоталитарните режими в Европа

09.05.2013

Insert thumb

Представители на Съюза на демократичните сили и Обединените Съюзи на пострадалите от комунистическите репресии и терор София почетоха паметта на жертвите на тоталитарните режими в Европа през 20-ти век”.

На 9 май – Денят на Европа истинските демократи и антикомунисти се помолиха с една „Молитва за България” пред „Мемориала на жертвите на комунизма” в град София за всички инакомислещи и свободни хора, станали жертва на комунистическите репресии в цяла Европа.

Негово Преосвещенство Геврасий отслужи литургията и поздрави всички присъстващи с Възкресение Христово!

Insert thumbМарио Топчийски, водач на листата на СДС за 24 МИР – град София се обърна към всички с молитва за Европа, която да помогне на българите и на България да възстановят своето достойно място в обединена Европа! С молитвата той благодари на Господ, че е дал разум на хората в Европа, които макар и след две световни войни, да проумеят, че мирът на Земята и братството между народите е преди всичко. „Моля те, Господи, помогни на обединена Европа да преодолее днешните икономически трудности и да излезе по-силна и по-единна след изпитанията и да обедини своите народи не само в произвеждането на блага, но да продължи да ги обединява и в тяхната нетърпимост към тоталитарните режими на управление на обществото! Опази ни, Господи от нов фашизъм и от нов комунизъм!, подчерта Топчийски. В заключение той се обърна към всички с думите – „ Господи, упокой душите на всички отишли си от този свят европейци, паднали жертва на низката злоба и грешната вяра в тоталитаризма, бил той фашизъм или комунизъм! Моля те, Боже наш, помогни на източните европейци по-бързо да преодолеят травмите в душите и в икономиките си от комунистическия диктат! Моля те, Боже наш, спри с Твоята десница лявото объркване на европейските народи!

Insert thumbЛюбен Петров, водач на листата на СДС за 23 МИР – град София подчерта, че на днешния ден наистина е победен фашизма и националсоциализма, но не и тоталитаризма, нито комунизма. „От всички нас зависи този ден да дойде по-скоро. Важно е всички да разберат за промяната в Съюза на демократичните сили, да се повярва в демокрацията и да се спре отчаянието и полицейщината, бе категоричен той.

 

Insert thumbКонстантин Арабаджиев, водач на листата на СДС за 25 МИР – град София отбеляза, че България вече шест години е част от обединеното европейско семейство, към което извървяхме не лек път за налагане на принципите на демокрация, равнопоставеност, взаимно доверие, уважение, зачитане идентичността и правата. „Правителството на СДС направи първите реални стъпки, които поведоха България по пътя към Европейския съюз. Днешният 9 май обаче нямаше да носи този смисъл и значимост без твърдата, принципна позиция и саможертвата на хилядите доблестни българи, които изповядваха идеите на демокрацията още по време на тоталитарния режим в страната ни”, подчерта той.

На възпоменателната церемония пред паметника на жертвите на комунистическия режим в градинката на НДК, присъстваха десетки членове и симпатизанти на партиите от коалиция „Съюз на демократичните сили”, кандидатите за депутати за трите софийски района, председателят на СДС – София Борислав Бориславов, зам. - председателя на СДС Любомир Ковачев, общинския съветник на СДС Владимир Кисьов, Иван Сотиров, председателят на Съюза на репресираните Драго Михалев, близки и родственици на жертвите. Те поднесоха цветя и венци и пред парчетата от Берлинската стена в столицата.

 



Tags: СДС, Драго Михалев, Любен Петров, Марио Топчийски

Още по темата

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 31.03.2017

Божидар Лукарски: Трябва да...

Подалият оставка лидер на СДС Божидар Лукарски определи като пораже...

thumb 25.03.2017

Божидар Лукарски: На 26 мар...

Най-добрият сценарий е дясно-центристко правителство. Само такова у...

thumb 22.03.2017

Филип Кирев: Длъжници сме н...

Развитието на спорта, особено масовия и аматьорския, е важна част о...

thumb 22.03.2017

Участие на Божидар Лукарски...

Участие на председателят на СДС и водач на КП "Реформаторски блок -...

thumb 20.03.2017

Костадин Марков: Влизането ...

Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” подари атрактивно шоу ...

thumb 20.03.2017

Божидар Лукарски: РБ се офо...

Реформаторският блок се оформи като център и обединител на автентич...

thumb 17.03.2017

Божидар Лукарски: Служебния...

Каузата на коалиция "Реформаторския блок - Глас Народен" на тези и...

thumb 18.03.2017

СДС и Реформаторски блок - ...

Коалиция "Реформаторски блок-Глас Народен" почете паметта на жертви...

thumb 16.03.2017

Традиционно шествие-поклоне...

На 18 март / събота / 2017г. Съюзът на демократичните сили – Ловеч ...