Станимир Станчев е новият член на Националното ръководство на СДС

13.09.2013

Insert thumbСтанимир Станчев е новият член на НИС на СДС от Северен централен район. Той бе избран на провелото се снощи делегатско събрание, на което присъстваха членове на партията от Русе, Силистра, Разград, Велико Търново и Габрово, както и лидерът на СДС Божидар Лукарски. Битката между кандидатите за Националното ръководство бе изключително коректна, а Станимир Станчев успя да победи с малка преднина Юлиян Гарелов, който бе втория кандидат, заяви Лукарски.

„Надявам се, че новият член на ръководството ще работи със всички сили за развитието на СДС и подобряване на връзката между централата в София и местните структури” каза още Лукарски. Станчев е икономист по образование. Занимава се с частен бизнес, от 13 години е в СДС, а вече втори мандат е общински съветник.

Insert thumbНа 15 август СДС подписа с Реформаторския блок меморандум за присъединяване. Там условия не са поставяни. СДС приема 12 точки и принципи около които се обединява Реформаторския блок. За да стане и „де юре” това, което е „де факто” този меморандум трябва да бъде ратифициран от НИС на СДС в тримесечен срок, заяви още лидера на СДС Божидар Лукарски в Русе. Няма съмнение, че това ще се случи, така че до месец СДС официално ще бъде член на Реформаторския блок. Тази процедура предстои да бъде извършена и от другите партии в блока, като България на гражданите вече го направиха, допълни Лукарски.

Партията на Меглена Кунева е единствена в Реформаторския блок, която получава държавна субсидия, но това не означава, че тя ще диктува какво да се случва. Ние дълго време сме получавали субсидия, така че сме финансово независими. Така Лукарски отговори на появилите се в медиите спекулаци, че България на гражданите ще се опита да диктува положението в новата коалиция, чисто по финасови причини. Той бе категоричен, че от партията на Кунева не са правени такива опити. „Основната ни цел в момента е да бъде свалено правителството и  предсрочни избори.

Не е важно дали ние сме готови за тях”, заяви лидерът на СДС, като добави, че в момента ситуацията в страната не е предизборна. Чак когато бъде обявена дата за избори ще се говори за редене на листите в Реформаторския блок, каза още Лукарски.

Източник: DarikNews


Tags: Божидар Лукарски

Още по темата

thumb 13.05.2017

Доклад на Божидар Лукарски ...

Доклад на Божидар Лукарски пред 22-та Национална конференция на СДС

thumb 01.02.2017

Божидар Лукарски: Реформато...

Реформаторският блок (РБ) ще влезе в новия парламент, прогнозира пр...

thumb 21.10.2015

Текстовете на наградените е...

thumb 08.07.2015

Божидар Лукарски: Всяка реф...

Всяка реформа се прави с общи усилия и консенсус, затова моят апел,...

thumb 19.11.2014

Божидар Лукарски: Не смятам...

Интервю за БНТ с министъра на икономиката и председател на СДС Бож...

thumb 07.11.2014

Божидар Лукарски: Основният...

Това заяви при встъпването си в длъжност новият министър на икономи...

thumb 25.08.2014

Божидар Лукарски: Реформато...

Реформаторския блок ще постигне силен резултат на предстоящите избо...

thumb 05.08.2014

НИС на СДС категорично заяв...

Декларация на Националния изпълнителен съвет на СДС

thumb 28.07.2014

РБ: Актуализацията на бюдже...

Оставката на правителството на Орешарски е успех за едногодишните у...

thumb 02.07.2014

Управляващите минират бъдещ...

Реформаторският блок отново настоява за незабавната оставка на прав...