thumb

Честито на Мария Габриел!

Избрана с най-много гласове за зам.-председател на ЕНП

thumb

18 ноември - първият демократичен митинг след 45 години комунизъм!

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в един от символите на промените

thumb

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

Местни избори

Реформаторският блок издигна Стоян Колев за кмет на община Айтос

31.08.2015

Реформаторският блок издигна Стоян Колев за кмет на община Айтос и водач на листата за общински съветници на местните избори. Кандидатурата му бе обявена днес от зам.-председателя на СДС Костадин Марков в присъствието на регионалния координатор на ДСБ д-р Георги Митев, зам.-областния координатор на ДБГ Стоян Грозев и областния  координатор на БЗНС Дойчо Дойчев.

„Реформаторският блок подкрепя Стоян Колев и имаме увереността, че тази кандидатура е печеливша. Айтос е едно от местата, на които ние – реформаторите, се борим   за победа. Стоян е типично десен кандидат, който ще има за опонент действащ кмет. Действащ кмет, който ако се беше справил добре, както хората очакваха, сега щеше да има нашата подкрепа  и нямаше да издигаме кандидат. Но мнението на айтозлии е, че може много по-добре, че Айтос има нужда от промяна и от това да ползва целия ресурс на европейските фондове, да оптимизира бюджета си и да харчи за това, от което има най-голяма нужда”, каза Костадин Марков.

От своя страна Стоян Колев, който е познат в града като председател на СДС-Айтос и общински съветник, благодари за подкрепата и представи основните акценти в програмата си. Сред тях са възстановяване на Родилното отделение в общинската болница,  привличане на инвестиции и европроекти, намаляване на административните пречки, които спъват бизнеса, изграждане на спортни площадки и плувен басейн, където децата да спортуват.

„Айтос е в сърцето и душата ми! Затова аз съм повече от мотивиран  да създам силен екип, който да кандидатства по европроекти и да ги печели. Искам децата на Айтос да се раждат в общинската болница, а не в съседните градове. Възстановяването на Родилното  отделение е една от основните ми  цели. Не на последно място общинският бюджет трябва да бъде оптимизиран, за да се пренасочат повече средства към инфраструктурата. Какво имам предвид? В Айтос няма пътна маркировка, а доскоро нямаше и маркирани пешеходни пътеки. Няма и улично осветление и децата се прибират от училище по тъмно. А пари за последните три неща  могат  да се спестят по много лесен начин - от сметката за ток. Община Айтос трябва да премине на свободния пазар на ток, където цената е два пъти по-ниска, защото сега администрацията плаща излишно завишени сметки”, заяви Колев.

На местните избори Реформаторският  блок залага на силна листа за общински съветници, която включва можещи и мотивирани личности. Кандидат-кметът, който е и водач на листата, обяви кои ще са хората, които ще заемат второ, трето и четвърто място. Това са: общинският председател на ДБГ -Айтос Дамян Денев, общинският председател на ДСБ-Айтос Георги Стоев и Иван Иванов, който е от гражданската квота. Той е познат, като съдия с дългогодишен опит в бургаския съд.

По време на пресконференцията Реформаторският блок издигна и кандидатурата на Надя Димитрова за кмет на айтоското село Караново. Димитрова е сега действащ кмет от СДС, като на тези избори зад нея застават всички партии от Блока. Стоян Колев обяви, че в село Пирне Реформаторският блок ще подкрепи кандидата на ГЕРБ – Манчо Железов.

В края на пресконференцията, областният координатор на ДСБ д-р Георги Митев пожела на Стоян Колев да влезе в сградата на Община Айтос.

„Нашият избор за кандидат-кмет и общински съветници не е случаен. Листата ни е представена от достойни и мотивирани хора с богат опит. Затова се надявам айтозлии да ни гласуват мнозинство в Общинския съвет”, каза д-р Митев.

Стоян Колев е роден на 1 юли 1972 г. Средното си образование е завършил в СОУ „Христо Ботев" в Айтос, висшето - в духовната академия на Българската православна църква, сега Богословски факултет към СУ „Св. Климент Охридски".

От 1992-ра година се занимава с частен бизнес. Притежател е на търговска верига за хранителни стоки  и хлебозавода в Айтос, който купува през 2003 г. За всички години, откакто има собствен бизнес, той е стоял настрани от печеленото на обществени поръчки в община Айтос. Стоян Колев е семеен и има две деца. От 28 януари 2013 г. е председател на СДС-Айтос.

 

 


Tags: местни избори, Бургас, СДС, РБ, Стоян Колев

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...