thumb

18 ноември - първият демократичен митинг след 45 години комунизъм!

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в един от символите на промените

thumb

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

thumb

Решение на НИС на СДС

НИС на СДС свиква Национален съвет на 23.11.2019 г., събота, в гр. Монтана

Участие на Божидар Лукарски в предаването на БТВ "Лице в лице"

09.09.2015

В една коалиция от пет партии не може да не скърца някъде машината. Всеки път Блокът се клати, а накрая излиза по-саниран и по-здрав”. Това заяви председателят на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски в предаването на БТВ „Лице в лице”.

Синият лидер отново подчерта, че Блока ще се яви с единна регистрация, като припомни, че СДС има решение за това още от месец юли. „Показахме, че три е  повече от пет и не е необходимо да си говорим през медиите”, бе категоричен той.

Лукарски коментира и предстоящите местни избори, като подчерта, че парламентарните избори са доста по различни от местните, защото в тях има по-ясно изразен мажоритарен елемент. Това е свързано не само с подкрепата на дадената партия в региона, но и с подкрепата, която има съответния кандидат на местно ниво”, допълни той.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски коментира и за фрапиращ случай с некачествено гориво в бензиностанция от голяма верига. Случаят е от днес в София и по думите на министъра става дума за „държавен рекорд”.

„Беше установено отклонение от качеството на най-скъпия бензин - А100. Някои от уредите даже не можаха изобщо да го отчетат като гориво, което съдържа бензин. Единият от уредите даде отклонение от 70%, а другият - 45% . Такъв случай досега в 10-годишната история на проверките не сме имали”, посочи той. Според него, ако такова гориво попадне в автомобил, то неминуемо довежда до разваляне на двигателя.

 

Той не назова името на веригата с мотива, че те могат по административен ред да обжалват наложените актове. „Актовете, които сме съставили, са на стойност 60 000 лева общо”, разясни Лукарски.

„За да избегнем такива случаи, сме предложили да се създаде единна компютърна система на НАП, Агенция Митници и Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН)”, посочи още министърът.

„Днес след като установихме това, не можахме да установим от коя партида, от кой склад идва това гориво. Докато направим връзката с НАП и митниците, това гориво хипотетично вече може да е изтеглено от мрежата или налято в резервоари на крайни потребители”, отбеляза министърът на икономиката.

Другата причина, заради която се иска единната система, е установяването на хакерски намеси в сървъра, чрез който бензиностанцията предава към НАП. „Има разминаване между това, което постъпва като налят бензин, и това, което се подава към НАП”, поясни Лукарски.

По-често наливаме некачествено гориво, отколкото ни удрят в джоба с това, което ни наливат като количество, обобщи министърът.

Министерството на икономиката не регулира цени, не проверява цени и не може да влияе на пазара на горивата, подчерта отново Лукарски.

Той съобщи, че предстоят промени в Българския институт по метрология и Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

„Днес изготвих доклад до МС за промяна в БИМ. Предстоят структурни и персонални промени и в ДАМТН на всички нива, не само в ръководството”, каза Лукарски.

„Има установени нарушения, които обаче не искам да обсъждам, при положение, че хората, които засягат, все още имат право да протестират”, допълни министърът.

Целият разговор може да видите тук:

http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/koj-si-igrae-s-cenite-na-gorivata.html

 


Tags: СДС, Божидар Лукарски, БТВ

Още по темата

thumb 05.11.2019

Румен Христов: Постигнахм...

Имаме 193 общински съветници, 150 000 гласа в национален мащаб, зая...

thumb 15.05.2019

СДС към Стефан Тафров: Не в...

Ще сезираме ЦИК за Вашата кражба на символите и името на СДС и непр...

thumb 10.10.2018

Младежи от СДС обсъждаха ев...

Представителите на СДС Райно Стоянов и Цвятко Толев участваха в раб...

thumb 04.10.2018

СДС обсъди с КТ "Подкрепа" ...

Поводът за срещата е заявената от СДС на ХХIII-та Националната конф...

thumb 13.09.2018

Румен Христов: Кабинетът ня...

„Виждаме, че им па́ри под краката на управляващите, промените в каб...

thumb 30.07.2018

СДС: От документа "Визия за...

„Визията за България“ на БСП вероятно ще бъде припозната и харесана...

thumb 27.07.2018

Заседание на Националния съ...

На 30 юли (понеделник) 2018г. ще се проведе заседание на Национални...

thumb 27.07.2018

Румен Христов: За нас голем...

Днес новият председател на СДС Румен Христов посети Враца, за да се...

thumb 20.07.2018

Румен Христов за бъдещето н...

Участие на Румен Христов в сутрешния блок на "Bulgaria on air"

thumb 18.07.2018

Румен Христов: Директорът н...

Чумата по дребните преживни животни е икономически значима и много ...