thumb

Румен Христов: Ще търсим десни коалиции, за да не допуснем БСП да управляват в областните градове

Изграждането на АЕЦ "Белене" няма да се състои, прогнозира лидерът на СДС

thumb

Член на КС на СДС бе избран за зам. главен редактор на официалното издание на студентите от ЕНП

Висшият форум на студентската организация на Европейската народна партия прие и повече от 10 позиции, становища и пре...

thumb

СДС почете жертвите на тоталитарните режими

Румен Христов подчерта, че трябва да се отдава почит на всички жертви на тоталитарните режими, независимо дали са лев...

thumb

Ръкводството на СДС ще почете Деня на памет за жертвите на тоталитарните режими

На 23 август от 11 часа ще поднесат венец и цветя на Мемориала в градинката на НДК

22 години от Дупнишките барикади

11.02.2019

Главният секретар на СДС Илия Лазаров, членът на НИС Костадин Костадинов и седесари от Дупница отбелязаха 22 години от знаковите, за протестите срещу правителството на Виденов, Дупнишки барикади.

По това време България беше в тежка криза - не само финансова, но и зърнена, припомни Илия Лазаров. Липсваше хляб, а в хазната нямаше необходимите 120 млн.долара, за да се купи зърно. Румен Христов, като тогавашен служебен министър на земеделието, реши зърнената криза, разказа главният секретар на СДС. 
 
Той подчерта, че Дупнишките барикади бяха естествен процес, който поддържаше огъня на протеста между 10 януари и 4 февруари.
 
СДС-Дупница участва в инициативата за поставяне на паметник, който да пази жив спомена за Дупнишките барикади, заяви членът на НИС Костадин Костадинов.
 
 

Tags: Дупнишки барикади