thumb

Младежкото ЕНП прие резолюция на МСДС за бъдещето на Западните Балкани

Организациите застанаха зад каузата, че заедно трябва да се борим за устойчивото развитие на Европа и срещу климатичн...

thumb

СДС от Пловдив: БСП на всяка цена иска да се върне на власт, но това не е добре за България

Румен Христов коментира, че е категоричен, че коалицията ще спечели изборите

thumb

Среща в Дупница на кандидтите за евродепутати от СДС с членове и симпатизанти от Югозапада

В конференцията ще участва председателят на СДС Румен Христов

thumb

СДС е заедно с ГЕРБ, защото искаме да победим БСП, заяви в Плевен Александър Йорданов

ие като евродепутати трябва да поставяме нещата така, че да ни чува Европа - със самочувствие, да лобираме за Българи...

22 години от Дупнишките барикади

11.02.2019

Главният секретар на СДС Илия Лазаров, членът на НИС Костадин Костадинов и седесари от Дупница отбелязаха 22 години от знаковите, за протестите срещу правителството на Виденов, Дупнишки барикади.

По това време България беше в тежка криза - не само финансова, но и зърнена, припомни Илия Лазаров. Липсваше хляб, а в хазната нямаше необходимите 120 млн.долара, за да се купи зърно. Румен Христов, като тогавашен служебен министър на земеделието, реши зърнената криза, разказа главният секретар на СДС. 
 
Той подчерта, че Дупнишките барикади бяха естествен процес, който поддържаше огъня на протеста между 10 януари и 4 февруари.
 
СДС-Дупница участва в инициативата за поставяне на паметник, който да пази жив спомена за Дупнишките барикади, заяви членът на НИС Костадин Костадинов.
 
 

Tags: Дупнишки барикади