thumb

Младежкото ЕНП прие резолюция на МСДС за бъдещето на Западните Балкани

Организациите застанаха зад каузата, че заедно трябва да се борим за устойчивото развитие на Европа и срещу климатичн...

thumb

СДС от Пловдив: БСП на всяка цена иска да се върне на власт, но това не е добре за България

Румен Христов коментира, че е категоричен, че коалицията ще спечели изборите

thumb

Среща в Дупница на кандидтите за евродепутати от СДС с членове и симпатизанти от Югозапада

В конференцията ще участва председателят на СДС Румен Христов

thumb

СДС е заедно с ГЕРБ, защото искаме да победим БСП, заяви в Плевен Александър Йорданов

ие като евродепутати трябва да поставяме нещата така, че да ни чува Европа - със самочувствие, да лобираме за Българи...

Младежи от СДС участваха във важен европейски форум

12.02.2019

Приключи срещата на съвета на Европейските демократични студенти, която се проведе от 07.02 до 10.02.2019г в Барселона, Испания. Делегати от СДС бяха Райно Стоянов и Ванеса Мудова. На форума бяха предвидени промени в Статута на организацията.

 

Представителите на СДС се обявиха категорично против промените в Статута и след много добрата им аргументация, повечето предложения не бяха приети, заради недемократичност и възможност за дискриминационни действия. С помощта на нашите делегати бяха отхвърлени и две предложения за активиране на процедура за отнемане на право на глас на Унгария в ЕП. На срещата бяха приети нови организации от Албания(като наблюдатели) и от Хърватска(като пълноправни членове).

Форумът беше много ползотворен за България, защото делегатите ни доказаха, че сме проевропейски настроени и сме много важен стратегически партньор за отстояването на европейските демократични ценности.


Tags: Европейски демократични студенти