thumb

Румен Христов: Ще търсим десни коалиции, за да не допуснем БСП да управляват в областните градове

Изграждането на АЕЦ "Белене" няма да се състои, прогнозира лидерът на СДС

thumb

Член на КС на СДС бе избран за зам. главен редактор на официалното издание на студентите от ЕНП

Висшият форум на студентската организация на Европейската народна партия прие и повече от 10 позиции, становища и пре...

thumb

СДС почете жертвите на тоталитарните режими

Румен Христов подчерта, че трябва да се отдава почит на всички жертви на тоталитарните режими, независимо дали са лев...

thumb

Ръкводството на СДС ще почете Деня на памет за жертвите на тоталитарните режими

На 23 август от 11 часа ще поднесат венец и цветя на Мемориала в градинката на НДК

Младежи от СДС участваха във важен европейски форум

12.02.2019

Приключи срещата на съвета на Европейските демократични студенти, която се проведе от 07.02 до 10.02.2019г в Барселона, Испания. Делегати от СДС бяха Райно Стоянов и Ванеса Мудова. На форума бяха предвидени промени в Статута на организацията.

 

Представителите на СДС се обявиха категорично против промените в Статута и след много добрата им аргументация, повечето предложения не бяха приети, заради недемократичност и възможност за дискриминационни действия. С помощта на нашите делегати бяха отхвърлени и две предложения за активиране на процедура за отнемане на право на глас на Унгария в ЕП. На срещата бяха приети нови организации от Албания(като наблюдатели) и от Хърватска(като пълноправни членове).

Форумът беше много ползотворен за България, защото делегатите ни доказаха, че сме проевропейски настроени и сме много важен стратегически партньор за отстояването на европейските демократични ценности.


Tags: Европейски демократични студенти