thumb

Д-р Емил Кабаиванов: За да успеем, ние от СДС и ГЕРБ, трябва да сме заедно

Той посочи като пример за успешно партньорство между двете политически сили управлението на общината, чийто кмет е тр...

thumb

Александър Йорданов в Ямбол: Гласуваме за европейски избори, защото България е част от Европа – мечта, с която започнахме отпреди 30 години

В срещата в Ямбол участваха председателят на СДС Румен Христов и местният лидер на сините Павел Додов

Илия Лазаров: Отворени сме за разговори за евроизборите

21.02.2019

"Факт е, че "Воля" също предложиха да се коалират със СДС. Това е първата оферта, която получихме за коалиция за тези европейски избори", каза в студиото на "Още от деня" Илия Лазаров, гл. секретар на СДС. Той обясни, че председателят Румен Христов води разговори с представители на "Демократична България", като се е очаквало да имат конкретна оферта.

Това заяви главният секретар на СДС в предаването "Още от деня" по БНТ.

Има призив от страна на Светослав Малинов да бъдат поканена СДС в общи листи, но това е само призив на този етап. Разговори се водят с ДСБ, с "Да, България".

Ние сме отворени за разговори. Смятаме, че трябва да има обща дясна листа. Също така сматаме, че много важен е форматът ЕНП, това касае и ГЕРБ, естествено.

По негово мнение на евроизборите е най-важно традиционните партии - и десни, и леви, да имат достатъчно добро представителство.


Tags: Илия Лазаров

Още по темата

thumb 01.04.2019

Медийни участия за вторник,...

Участия на Александър Йорданов и Илия Лазаров