thumb

СДС издигна Елеонора Николова за кмет на Русе

В Две могили синята партия издига Драгомир Драганов

thumb

Христо Апостолов: Образователната инфраструктура ще бъде приоритет и през следващия мандат

Много често гражданите забравят какво е било и какво е в момента, но считам, че столицата се развива в много правилна...

thumb

Участие на Антон Койчев в "Свободна зона"

Вторник, 17 септември, 10 часа

Румен Христов: Спряхме похода на БСП към властта

03.06.2019

"За нас резултатът на тези избори е успех - спряхме похода на БСП към властта", каза още той и изрази удовлетвореност, че десницата ще запази мнозинство в ЕП. По думите му България ще даде повече десни евродепутати отколкото Холандия. Христов отчете, че СДС има потенциал постепенно да започнем да възраждаме СДС.

Insert thumb

Избраният за евродепутат Александър Йорданов каза, че 30 години след създаването си СДС показа, че е активна, истинска и има своята подкрепа в страната. Според Йорданов в Европа все повече в бъдеще ще се управлява коалиционно и в съгласие в името на добрия живот на хората в Европа.

По думите му приятната новина от изборите е, че проруските партии с афиширано поведение на симпатия към Русия са се провалили тотално. Той изтъкна още, че ГЕРБ и ВМРО заедно имат 7 евродепутати, което е с двама повече от парламентарната опозиция БСП, а останалите парламентарни партии нямат евродепутати.

Insert thumbInsert thumb

"СДС помогна да се постигне убедителна победа срещу нашия основен противник БСП", посочи Йорданов и изтъкна, че от създаването си СДС винаги е имала интерес да се победи БСП и когато не е било възможно това да направи сама, го е правила в съюз. "Сега отново влязохме в съюз за тези избори с дясноцентристка политическа партия ГЕРБ", каза Йорданов.

Той поздрави Радан Кънев, който също става евродепутат и изтъкна, че иска или не, в рамките на ЕНП ще му се налага да работи с ГЕРБ и СДС.

"Необходимо е в българската политика да няма разминаване между начина на говорене и поведение в Европа и в чужбина и начина на говорене и поведение тук", категоричен е Йорданов. По думите му това се прави, за да се удовлетворят дребни партийни партизански страсти. Александър Йорданов посочи, че ще имат добра група в ЕНП, а при ситуации, в които ще е необходимо да се прояви единство, изрази готовност да помага с натрупания опит през годините за сплотяването на групата, така че "да не ставаме за смях в Европа".

В отговор на въпрос на журналисти Румен Христов каза, че ако СДС е бил в коалиция с "Демократична България", са щели да имат двама или повече евродепутати, но били водени преговори и условията били унизителни за СДС. По думите му в политиката трябва да се постъпва рационално. Той обяви, че СДС ще работи за членство на България в Еврозоната и Шенген.

Според Владимир Кисьов СДС е успял да активизира не само твърдото си ядро, но и голяма периферия, която е била обезверена.

Илия Лазаров, главен секретар на СДС, заяви, че са получени 70 хиляди гласа, а получените 20 хиляди гласа преференции са 30% от подадените гласове за листата ГЕРБ - СДС. Той благодари за коректното партньорство с ГЕРБ. По думите му от много години СДС не е участвало в коалиция, в която така коректно са се отнасяли с нас. Заздравихме се организационно и за нас това беше много успешна кампания.


Още по темата

thumb 21.09.2019

Честит Ден на независимостта!

Да помним и да надграждаме тези свещени за нашата история моменти

thumb 20.09.2019

Участие на Антон Койчев в К...

21 септември, 20.00 часа

thumb 19.09.2019

СДС издигна Елеонора Николо...

В Две могили синята партия издига Драгомир Драганов

thumb 18.09.2019

Тони Симидчиева: Пловдив бе...

Националното ръководство този път реши наистина да ни чуе

thumb 18.09.2019

Христо Апостолов: Образоват...

Много често гражданите забравят какво е било и какво е в момента, н...

thumb 16.09.2019

Участие на Антон Койчев в "...

Вторник, 17 септември, 10 часа

thumb 11.09.2019

Емил Кабаиванов: Времето на...

За да бъде една успешна коалиция, тя трябва да бъде от политически ...

thumb 11.09.2019

Калин Костов: Държавата да ...

Свищов заслужава прозрачно компетентно управление, с мисъл и отгово...

thumb 11.09.2019

Усещам подкрепата на моите ...

Tой допълни, че има подготвени проекти за следващите 5 до 7 години ...

thumb 10.09.2019

Участие на Емил Кабаиванов ...

10 септември, 19.30 часа