thumb

Румен Христов: Ще търсим десни коалиции, за да не допуснем БСП да управляват в областните градове

Изграждането на АЕЦ "Белене" няма да се състои, прогнозира лидерът на СДС

thumb

Член на КС на СДС бе избран за зам. главен редактор на официалното издание на студентите от ЕНП

Висшият форум на студентската организация на Европейската народна партия прие и повече от 10 позиции, становища и пре...

thumb

СДС почете жертвите на тоталитарните режими

Румен Христов подчерта, че трябва да се отдава почит на всички жертви на тоталитарните режими, независимо дали са лев...

thumb

Ръкводството на СДС ще почете Деня на памет за жертвите на тоталитарните режими

На 23 август от 11 часа ще поднесат венец и цветя на Мемориала в градинката на НДК

Национален съвет

Дончо Златев

Роден на 11 декември 1990 г. в гр. Стара Загора. Член на Националния изпълнителен съвет на СДС от Югоизточен регион. Председател на Инициативен комитет за възстановяване на МСДС. Председател Областен съвет на МСДС - Бургас.

Член на СДС от 2009 г. Бивш заместник-председател на Общински съвет на СДС-Казанлък и председател на МСДС-Казанлък (2009-2013 г.). Член на Областнтен съвет на СДС-Стара Загора (2010-2011 г.). През 2011 г. завършва втория випуск на Политическата академия на СДС. Член на Националния щаб за избор на СДС за парламентарни избори '13 (отговорник за националната младежка политика на СДС). Член на Областен съвет на СДС-Бургас и председател на Областен съвет на МСДС-Бургас от 2013 г. до момента. От 2013 г. до 2018 г. е и председател на Общински клуб на МСДС-Бургас. През 2013 г. заедно с младежи от цялата страна учредява Инициативен комитет за възстановяване на МСДС и единодушно е избран за негов председател. Активен учестник в протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и протестите на "Ранобудните студенти" през 2013 г.

От 2005 година се занимава с младежка политика. Бил е член на няколко неправителствени организации в сферата на младежките дейности, образованието и науката. 

Висшето си образование завършва в Бургаския свободен университет. Бакалавър по специалност "Журналистика", магистър по "Стратегически комуникации и медия мениджмънт". Носител е на студентските награди - "Най-добър студент по журналистика" 2012, "Награда на Декана" 2013, а през  2012 г. е и единствената номинацията на БСУ в националния конкурс "Студент на годината". В него е класиран като един от петимата най-добри студенти на България в направление "Социални, стопански и правни науки". Автор на редица научни публикации и разработки.

Медиен мениджър и консултант с над 10 години опит в сферата на публичните комуникации. От 2014 г. е експерт по сигурността за Източна България в голяма международна компания.