Румен Христов и Емануил Йорданов/Денят започва/БНТ

03.10.2011

Интервю с Румен Христов и Емануил Йорданов - кандидати за президент и вицепрезидент на Съюз на десните сили в "Денят започва" е в рамките на споразумението между Българска национална телевизия и политическите партии и коалиции и инициативните комитети.

 

Първият въпрос, на който отговориха кандидатите за президент и вицепрезидент на десните сили, бе за събитията в Катуница и каква би била реакцията им, ако заемаха тези постове.

Бих свикал веднага Консултативния съвет за национална сигурност и въз основа на събраната информация бих изискал моментално да бъде арестуван източникът на напрежение, заяви Румен Христов. България има остър недостиг на справедливост - икономическа, социална, правна, хората живеят зле, напреженията са много високи, защото българите нямат работа, безработицата се е увеличила още повече през последния месец -  повече от 380 000 българи са на улицата, като 26-27 % от тях са млади хора, т. е . всеки трети човек в България е безработен, пенсиите и доходите са много ниски, няма сигурност за хората, напраженията ескалират, когато съберем на едно место мизерията и несправедливостта, анализира положението в държавата десният кандидат-президент.

Според Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър, действията на МВР при събитията в Катуница не бяха адекватни. Той коментира и отсъствието от тези събития на министър Цветанов - неговите заместници са хора без какъвто и да е политически опит и не биха могли да реагират в една сложна ситуация, подчерта той.

Какво още казаха кандидатите на Съюза на десните сили за президентските избори вижте във видеофайла


Tags: Румен Христов, Емануил Йорданов, избори, СДС