thumb

Честито на Мария Габриел!

Избрана с най-много гласове за зам.-председател на ЕНП

thumb

18 ноември - първият демократичен митинг след 45 години комунизъм!

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ се превръща в един от символите на промените

thumb

СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща първия ден от болничните на работещите

Според нас, това е на първо място унизително към огромния брой българи, които не получават фалшиви болнични

Svejo.net:Румен Христов Емануил Йорданов

19.10.2011

Румен Христов и Емануил Йорданов са кандидат-президентската двойка на СДС. Те отговарят на въпроси зададени от Svejo общността

1 Част

2 Част

За интервюто:

 1. Имате ли религиозна принадлежност, каква е тя и смятате ли, че църквата има място в управлението на държавата? Тоест, "за" или "против" светското управление сте?
 2. Не се интересувам от политика, не са ми интересни Христов и Йорданов! Въпроса ми е: Кой, по ангелите ги покани в Свежо???
 3. Какво мислите за "Големия Шлем" на Първанов и ще успеете ли да развалите него и да оправите всички останали пакости на Агент Гоце?
 4. Какво ще е първото нещо, което ще направите като президент и вицепрезидент на България?
 5. Как смятате да спечелите старите седесари, които в момента са безпартийни или са преминали в ГЕРБ?
 6. При положение, че проучванията на всички социалогически агенции ви отреждат 3-4 процента доверие, какво Ви кара да сте така твърдо убедени, че ще стигнете балотаж? Не трябва ли да си много наивен или глупав за да вярваш в такъв успех?
 7. Факт - първите най-успешни президенти на България са били десни. Кажете каква е формулата и дали я знаете? Ако я знаете ще я приложите ли? Отговорете в едно изречение. Благодаря!
 8. Знам, че г-н Христов е почитател на Формула 1. Кой е неговият фаворит и какви други спортове харесват той и г-н Йорданов?
 9. Смятате ли, че в България трябва да се приложи мажоритарна избирателна система? И защо?
 10. Буров е казал: "В политиката е важна маскировката, а не същността.", Вие какво бихте казали за това, защото и аз съм на същото мнение!?
 11. След толкова години в политиката, опазихте ли чисти сърцата и душите си? И ако спечелите, смятате ли, че ще останете чисти? Ще мислите ли преди всичко за хората, а не за себе си? Честно?!
 12. Ще вземете ли участие в някой от кандидат-президентските дебати?
 13. Смятате ли, че българските политице са преди всичко бизнесмени със силно изразени конкретни интереси, а не реални представители на народа? Защо се запазва бройката от 240 депутата, когато населението устойчиво намалява?
 14. Как ще ни обедите, че ако ви изберем, няма да правите действия или бездействия за собствена облага. Иначе казано мерки против корупцията?
 15. Г-н Христов, по време на кампанията сте обиколили доста общини. На колко места бяхте до момента и научихте ли нещо от всички тези срещи?
 16. Ако ви изберат хората какво ще промените?
 17. Ако не е тайна колко партии сте сменили досега?
 18. Конкуренцията не ви ли притеснява господа?
 19. Каква музика слушате? Коя е любимата ви песен?

Tags: Румен Христов, Емануил Йорданов