Александър Йорданов откри офис в Перник

На 18 юли 2022 г. в град Перник д-р Александър Йорданов-депутат в Европейски парламент от групата на Европейската народна партия (Християндемократи) откри официално свой офис – Европейски информационен център. Офисът се намира в централната част на Перник на улица „Княз Александър I Батенберг“ № 9.

Сред гостите на скромното тържество бяха Румен Христов-председател на СДС и зам.-председател на групата на ГЕРБ-СДС в 47 НС, Кирил Ананиев-народен представител в 47 НС от 14 многомандатен избирателен район-Перник, Димитър Николов-народен представител в 47 НС, Пламен Алексиев-кмет на община Радомир, Димитър Колев-председател на Общински съвет-Перник, архимандрит Никанор-игумен на Църногорския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, отец Александър Стоев-архиерейски наместник на Радомирската епархия, Емил Костадинов-областен координатор на ГЕРБ, Радослав Йорданов-изпълнителен директор на МИГ „Радомир-Земен“, други кметове от област Перник, общински съветници от общините в област Перник, директори на институции, читалищни дейци, общественици, граждани.

Целта на д-р Йорданов е да не прекъсва връзката си като евродепутат с гражданите независимо, че работното му място е в Брюксел и Страсбург.

Информационни офиси на Александър Йорданов в България са пет.

В тези центрове в София, Пловдив, Враца, Варна и сега в Перник, а преди това в Стара Загора и Русе, Александър Йорданов осъществява контакт с гражданите, запознава се с техни молби и предложения при всяко завръщане в страната, но основно през т. нар. зелена седмица, която е веднъж в месеца и то не всеки месец. Местният сътрудник на д-р Йорданов-Юлиан Ситарски има задължението да приема редовно граждани, да систематизира техните предложения и въпроси, след което депутатът в Европейския парламент д-р Йорданов прави възможното да съдейства за решаване на конкретни проблеми. Разбира се, това трудно може да стане без съдействието на местната и централната власт.

Дейността на евродепутата д-р Александър Йорданов е подпомагана от сътрудника, който съдейства за изработване на становища по възникнали казуси, използвайки експертна помощ в съответни направления, изготвя информации по конкретни теми и проблеми, анализира актуални събития, съдейства за отбелязване на важни дати и честване на годишнини на личности, както и извършва други текущи дейности.

 

 

 

 

Ректорът на Европейски политехнически университет проф. д-р Марин Маринов обяви решението на Академичния съвет да бъде присъдено званието „Доктор хонорис кауза“ на университета на доц. д-р Александър Йорданов.