Антон Койчев: Победата на ПП-ДБ не е толкова голяма, колкото те очакваха

 

Ще се въздържам да използвам думи като „крах“ или „разгромна победа“. Важно е дали крах ще има за добрите идеи и политики за София. А защо и как се е случила победата ни – това е въпрос на анализи. Мотивите за издигането на този кандидат ги бях възприел, работех за това. Бях свидетел на неговите усилия в кампанията, но очевидно нещо не е било както трябва. Това каза кандидатът за общински съветник на ГЕРБ-СДС – д-р Антон Койчев, в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него както Хекимян, така и екипът са работили неуморно.

„В никакъв случай не може да определим този резултат като успешен. Можеше да се случи в едната посока, можеше и в другата, но ние няма как да знаем – избрали сме този вариант на действия, дали сме всичко от себе си да го постигнем. Ние сме свидетели и на друго – как той всеки ден надграждаше. Нашата предизборна кампания безспорно е добра. Знаем, че избирателите не слушат програми, те гласуват емоционално. Очевидно и този път се случи така“, допълни д-р Койчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му негативните нагласи са били по-силни и са оказали влияние върху вота.

„Има ситуации, в които трябва да се поеме отговорност, да се защитят определени политики. Идеологическите симпатизанти – хората, които са десни, са припознали като много по-голяма опасност да подкрепят подобен тип кандидати. И ГЕРБ, и СДС са демократични партии, независимо какво твърдят някои – няма как те пряко да внушат нещо на своите избиратели“, поясни кандидатът за общински съветник.

Д-р Койчев е на мнение, че победата на ПП-ДБ не е толкова голяма, колкото те очакваха: „Трябва да се погледне чисто аритметически, да се стъпи здраво на земята, да, те имат най-голяма група, но до абсолютното мнозинство им трябват 8 гласа. Тези 8 гласа понякога се намират изключително трудно. Трябва да се стъпи на добрите политики, пълното отричане, анатемосване – никога не дава резултат.“

Те се готвят да бъдат конструктивна опозиция.

„Не харесвам термина „сглобка“. На общинско ниво винаги е било обединение в предходните мандати. Надявам се, че и сега ще е същото. Трябва да успеем да излъчим съгласие по основните приоритети на града и да ги продължим, защото сме направили много за София. Трябва да се спре с това тотално отричане. При етикетирането на отделни хора. Най-подготвените хора са в нашата група, те са хора с експертиза, хора с безупречна морална репутация“, подчерта гостът.

Д-р Антон Койчев разкри, че няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС: „Трябва да има надграждане за този пост. И е на мнение, че резултатът на Ваня Григорова е добър.

Гледайте целия разговор във видеото.