Депутатът доц. Медиха Хамза е новият общински председател на СДС-Варна


Депутатът от СДС-Варна в парламентарната група ГЕРБ-СДС В 49-ия парламент доц. Медиха Хамза е новият общински председател на структурата в морската столица, чиято кандидатура СДС-Варна издигна за кандидат за депутат на предстоящите парламентарни избори.

На партийния форум бяха избрани и заместник-председатели на СДС: Георги Спасов – председател на МСДС, местна, национална и международна младежка политика, Андрияна Русева с ресор социална политика и граждански структури, Антон Чанев- структури на СДС, Мария Божинова – младежка политика и правни аспекти на местната политика, Стефан Вътов – връзки с държавни и общински институции.

Те бяха избрани по време на отчетно-изборна конференция на партията днес.

На събитието гост бе евродепутатът Александър Йорданов, който е и предложението на местната организация за кандидат за Европарламента. Конференцията уважиха и гости от Шумен, Добрич, и Търговище.

Сините обединиха мнения, че форматът ЕНП е добър и идеологически и структурно, но са нужни правила, тоест – коалиционно споразумение. Идеята на СДС-Варна и областта е да се предложи на Национален съвет да се изработи проект на коалиционно споразумение, което да се представи на партньора ГЕРБ, и което да включва избягването на взимане на решения „на коляно“, както и склонностите на някои местни структури на ГЕРБ да игнорират СДС.

Мотото на конференцията бе пълна мобилизация на организациите за предстоящите избори за Евро парламент, Народно събрание и частични местни избори във Варна.