Румен Христов: Важното е да има честни избори

ГЕРБ-СДС не участват в кабинета „Главчев“, категоричен е лидерът на СДС

Калин Стоянов е контрапункт на опитите на ПП да се завладее организацията на изборите. Има слухове, че Живко Коцев може би ще бъде включен в листите за изборите. Затова сега се шуми около него, а „лошите“ се опитват да го махнат. Предизборен сценарий. Това каза председателят на СДС Румен Христов в „На фокус“ с Лора Крумова по Нова телевизия.

Според него, за да управляват самостоятелно, ПП трябва да спечели изборите. „Кабинетът „Главчев“ е съставен от хора, които имат експертиза в областите, в които работят. Той е с кратък хоризонт, балансиран е политически, защото има представители от различни политически сили. ГЕРБ-СДС и ДПС не участват в правителството. Съзирам опит да се прехвърли вина на министрите на вътрешните работи и на електронното управление, при положение, че гласуването с машини се организира от „Сиела Норма“ – фирма, близка до ПП“, коментира той. 

По думите му Главчев от години не е в ГЕРБ. „Не виждам ярки фигури от партията. Четиримата министри от кабинета на „Денков“ са от ПП. Важното е да има честни избори. Владимир Малинов е добър професионалист в енергетиката, не е човек на ГЕРБ. Валентин Мундров не го познавам. Мария Павлова вече е била служебен министър, а и няма да има време да се случат големи неща. Няма да има важни задачи за реформите в правосъдната система. Главчев ще бъде доблестен премиер“, посочи Христов. Той отбеляза, че ДПС не е най-голямото зло в България, а това са олигарсите.