Румен Христов за задкулисието: Когато една формула не проработи, се търси друг вариант

„Решени сме да дадем много сериозен отпор в битката за София. Търсеха се различни профили, имаше много кандидати и ако мога така да се изразя „пресяването“ не ставаше толкова бързо. Нормално е, предвид това, че търсиш най-подходящия кандидат, който ще се изправи пред представител на Държавна сигурност“, каза Румен Христов в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов по БНТ.

„Великото Народно събрание, което избра конституцията с мнозинството на БСП дефакто сложи основите на превръщането на тяхната политическа власт в икономическа. Те овладяха всички икономически лостове и сега се гледа към политическата власт. При евентуално стечение на обстоятелствата и нови парламентарни избори мисля, че Васил Терзиев ще се впусне в битката дори с нова политическа формация около него, защото ПП и ДБ са леко компроментирани от гледна точка на големите заклинания, които имаха по отношение на ГЕРБ и ДПС“, допълни Христов.

Според него ПП и ДБ са продукт на задкулисието в България.

„Когато една формула не проработи, се търси друг вариант. Затова беше извадена тази личност“, заяви Христов.

Той обясни, че от ГЕРБ са направили голям компромис да управляват с ПП в името на България.

„Ние направихме големия компромис. Нашите избиратели не са щастливи, че подкрепяме ПП в управлението. Направихме го, за да постигнем големите цели – влизането на България в Шенген и еврозоната“, обясни Христов.

Видео можете да гледате тук