Румен Христов: Надяваме се на разум, за да приемем реалистичен бюджет

Настояваме за правила и механизъм, по който да работим, подкрепяме правителството, носим отговорността си, но разбираме от медиите какви ще бъдат данъчните закони, не се прави така. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria председателят на СДС Румен Христов относно коалиционно споразумение и начинът, по който трябва да се управлява страната от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Относно дебата за приемането на държавния бюджет, Христов коментира, че се надява „да има разум и да приемем един реалистичен бюджет на страната. Не е заяждане от наша страна, а търсим един работещ бюджет“, допълни той, като подчерта, че от разчетите, предложени от финансовия министър Асен Василев, се вижда, че средствата ще стигнат „някъде до пролетта“ и след това вероятно ще се наложи актуализация.

„И този финансов министър, ако се вслуша в нашите предложения, ще продължи да работи“, отговори Румен Христов на въпрос дали ще поискат след ротацията в правителството смяната на министъра.
„Ако вземем резултатите от местния вот ще видим, че ние ще бъдем първа политическа сила при парламентарни избори, ще добавим 4-5 депутати, но резултатът на ПП-ДБ горе-долу означава два пъти по-малко депутати.

Цялото интервю във видеото.