Румен Христов: От СДС имахме резерви по отношение на двойното гражданство

Мисля, че при съставяне на кабинета „Габриел“ при ротацията тонът ще бъде по-добър и добронамерен, това каза в „Още от деня“ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов.

Той прогнозира, че пътят преди да бъде реализирана ротацията няма да е лесен, тъй като всеки има свое виждане по отношение на кабинета и хората в него.

По думите му е логично следващият кабинет да е с мандата на ГЕРБ-СДС, защото излъченият кандидат за министър-председател е от тази група.

На въпрос кой ще носи отговорност, ако Конституционният съд уважи мотивите на президента за наложеното вето върху промените в Конституцията, Румен Христов посочи, че предложенията са изработени основно от г-н Христо Иванов, г-жа Надежда Йорданова и г-н Атанас Славов. Допълни, че двамата от тях са бивши министри на правосъдието, третият – настоящ.

„Нека изчакаме да видим как ще се произнесе Конституционният съд, ние нямаме опасения. Надявам се, че колегите са подготвили всичко по най-добрия начин. Ние безпрекословно подкрепихме тяхното предложение, така както обещахме, бяхме коректни и ги подкрепихме. От СДС имахме резерви по отношение на гражданството, но в крайна сметка това беше пакетно решение, което беше подкрепено.“

Целия разговор вижте във видеото.