СДС прие политическа декларация на Регионална конференция на Североизточния регион

СДС прие политическа декларация на Регионална конференция на Североизточния регион
СДС прие политическа декларация на Регионална конференция на Североизточния регион, която се състоя днес във Варна. На конференцията гостуваха председателят на СДС проф. Румен Христов, главния секретар на партията Илия Лазаров, евродепутатът доц. д-р Александър Йорданов, делегати и съмишленици на синята идея от Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

В декларацията се акцентира на кризите, сковали страната ни в резултат от войната в Украйна и неадекватното управление на лявоцентриската либерална върхушка, управляваща страната в момента, нееднозначните сигнали, които управлението дава с казуса с приемането на РС Македония в Европейския съюз. Сините изразиха съмнения, че може да бъде предаден националния интерес на България.

Ето какво гласи декларацията, приета единодушно от делегатите на Регионалната конференция на СДС – Североизточен регион:

Декларация

на Регионалната конференция на СДС

Североизточен регион

Конференцията на СДС-Североизточен регион декларира изключителното си безпокойство от икономическата и политическата криза, в която управлението на четворната коалиция: „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и Демократична България, хвърля нашия регион и Република България. Войната срещу Украйна, която беше осъдена от СДС и демократичната общност, не е причината за тежката икономическа криза. Тя по-скоро е политически и технологичен проблем за управляващата четворна коалиция. Те използват войната като удобно оправдание за управленската си несъстоятелност.

Бесните цени на горивата, електричеството, храните, строителните материали и цялостната инфлация, правят живота на българския народ тежък.

Нееднозначните сигнали, които излъчва управлението за българската позиция, относно присъединяването на РСМ към ЕС, водят до съмнения дали няма да бъде предаден националният ни интерес.

Тежкото забавяне на приемането на националния бюджет и готовността за спешната му (6 месеца) актуализация, доведе до забавяне на приемането на бюджети на общините в Североизточен регион.

Областните центрове и общините нямат бюджети, отговарящи на реалните нужди на хората.

Няма отворени Национални оперативни програми с еврофинансиране.

Независимо, че програмният период започна още през 2021 г., най-важната за общините европейска програма „Региони в растеж“, не работи.

Няма реални антикризисни компенсации за общините.

На регионално ниво не се създава благоприятна икономическа среда за развитие на малкия и среден бизнес, и поради изключително намалените капиталови разходи на общините. Основната причина е цялостната грешна политика на правителството и четворната коалиция.

Народът обеднява и страда! Българите стават европейски граждани с намаляващи реални доходи.

Регионалната конференция на СДС – Североизточен регион предлага:

Консервативна дясна политика по образец на средноевропейските стандарти;
Сваляне на правителството на четворната коалиция;
Дясно-центристко експертно, проевропейско, антикризисно правителство, с акцент върху регионалните оперативни европейски и национални програми.
Така ще изпълним решенията, взети на Националната конференция на СДС на 12 март 2022 г. – да дадем отпор на лявото и либералното, което управлява в момента България и ще доведе до банкрут държавата.