Станимир Станчев скочи срещу кмета заради руското консулство: Това е един артефакт от миналото

Общинският съветник от СДС в Русе Станимир Станчев скочи срещу кмета на града Пенчо Милков. Причината е позицията на градоначалника срещу закриването на консулството на Русия в крайдунавския град.

“Вероятно като много от вас вчера се зачудих, кога Община Русе стана експертен орган с позиция във външната политика на страната ни. Може би русенци сме късметлии, че нашият кмет е експерт в почти всяка категория или просто кметското място става тясно с приближаването на краят на мандата? На този въпрос всеки ще отговори за себе си. На мен обаче няколко неща ми остават неясни: Какво наистина прави това руско консулство в Русе? Каква е неговата жизненоважна функция за града ни? Нима някои знае с яснота какви и колко инвестиции са направени в Русе с активното действие на въпросното консулство, та местни предприемачи страдат? Четох в защита, че цели 5 000 души ползват услугите на това консулство за цяла Русенска област. Ако помня правилно това са 5 000 от 181 000 души. И все пак това можеше да бъде валиден аргумент, който аз нямаше да поставям под въпрос, стига да беше предоставено и някакво сравнение с данни за останалите консулства в страната. Ключовият елемент на съпоставка липсва, за да може ние, русенци, да си направим някакъв извод полезно ли е това консулство или не. Ето го отново и принципа „всеки сам си преценява“, пише в социалните мрежи Станчев.

“А моята преценка е, че това руско консулство в Русе е един артефакт от минало, което отдавна е приключило. За това намирам за притеснително, че настоящият кмет на Община Русе Пенчо Милков така пламенно защитава интересите на държава, обявила България за неприятел. Пристрастия очевидно има, аз обаче аргументи не успях да намеря в коментара на нашия скъп кмет. Ако ги видите, моля информирайте ме”, допълва съветникът.

Източник: ruse.news