Честит Ден на Европа!

Денят на Европа тази година не е просто празник на обединените, свободните и демократични държави от Стария континент, а обозначение на коя страна заставаме. На агресора, нападнал суверенна държава, или на европейската общност, която го осъжда и не само с думи, но и с дела помага на Украйна.
В нашата страна разделението на „отбори“ е национална черта. Днес ще бъдем „за“ Деня на Европа или „за“ Деня на победата. Победа, която за България беше окупация и хвърляне зад желязната стена на комунизма за половин век. Време, което удобно се опитват да подменят с фалшива носталгия по уж хубави години на равенство и безметежност.
Ние отдаваме дължимото на победата над хитлеро-фашизма. Почитаме паметта на българите, загинали през Втората световна война и на всички нейни жертви. Но в тази война редом със Съветския съюз се биха и много други държави, които сега осъждат войната на Кремъл в Украйна и налагат санкции на агресора.
Днес за свободните хора е Ден на Европа. За тези, които ще празнуват Деня на победата заедно с Путин, желязната завеса в умовете и сърцата им никога няма да се вдигне.
Честит празник на европейците, на хората, които застават на страната на свободата и демокрацията!
Честит Ден на Европа!