Румен Христов подкрепи Йордан Кръстанов в Пловдив област

Председателят на СДС Румен Христов и зам-председателят на партията, който е и кмет на Карлово – Емил Кабаиванов, дадоха своята категорична подкрепа за Йордан Кръстанов – трети в листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив област. Те призоваха неговите симпатизанти да гласуват с номер 2 в бюлетината и преференция 103.
Румен Христов заяви, че управлението на четворната коалиция на ПП, ДБ, БСП и ИТН е довело до последствия, които „счупиха“ държавата. Докладът на финансовото министерство доказва това. Ако няма редовно и стабилно правителство нищо добро не ни чака, подчерта лидерът на СДС. На път сме Асен Василев и Румен Гечев отново да направят всеки българин „милионер“ заради високата инфлация, припомни Румен Христов ситуацията при управлението на Жан Виденов.
Йордан Кръстанов също беше категоричен, че служебните правителства никога не могат да доведат до така очакваната и жизненоважна за България стабилност. Той изрази увереността си, че само ГЕРБ-СДС могат да постигат това, защото имат и политическа воля, и достатъчно опит в успешни управления и решаване на кризи.