Учредена бе общинска организация на СДС в Разград, за председател бе избран Теодор Ролев


Съюзът на демократичните сили възстанови организацията си в Разград. Това стана на учредително събрание в понеделник вечерта, на което присъства лидерът на партията Румен Христов.
За председател на новата организация на СДС в Разград бе избран предприемачът Теодор Ролев.
През последните няколко години СДС нямаше организационно присъствие и дейност в района и това наложи преучредяването на организацията. Група разградски демократи са решили да възродят славната синя идея, създавайки отново общинска структура в Разград, след което възнамеряват да възстановят клубовете на СДС и в други селища на областта.
Новоизбраният председател Теодор Ролев е 57-годишен, полиграфист, собственик на „Разград-Полиграф“, една от големите печатници у нас.
Той е бил учредител на ДСБ в Разград през 2005 година, едно от лицата на демократичната общност в града, общински съветник през мандат 2011-2015 от „Синята коалиция“, в която влизаха СДС и ДСБ. След оттеглянето си през 2017 година от ДСБ не е членувал в други политически партии. Завръщането си в политиката сега обяснява с желанието си да работи за укрепването на автентичните десни ценности и за възраждането на почтеността, политическата принципност и последователност в демократичната общност.